Partizan pokreće školu košarke u Palama

0

Košarkaški klub Partizan TS iz Banjaluke, koji je dio sportske porodice beogradskog Partizana NIS, pokreće svoje programe za mlade talente u Prnjavoru i Palama.

U oba grada će biti pokrenuta „Košarkaška igraonica“ za najmlađe, dok će u Prnjavoru i druge omladinske kategorije raditi prema nadaleko poznatom šampionskom programu.

„Košarkaška igraonica“ je projekat namijenjen djevojčicama i dječacima uzrasta do 10 godina, u sklopu kojeg se oni upoznaju sa košarkom kroz kombinaciju laganih treninga i igrica za djecu. Pri tome se koristi i posebna oprema, poput niskih koševa i malih lopti.

Ovaj program za najmlađe od jeseni će biti pokrenut i u još jednom gradu, a to su Pale, gdje će Partizan osnovati svoju novu filijalu.

„Naše škole košarke već godinama uspješno djeluju u Banjaluci, gdje smo već pomogli u stvaranju evropskih omladinskih šampiona i članova prvog tima beogradskog Partizana. Od proljeća ove godine smo aktivni i u Bijeljini, a pored Prnjavora, otvaramo svoju školu i u Palama. Ovaj kraj, ali i Hercegovina, su poznati kao veliki rasadnici košarkaških talenata, tako da se unaprijed radujemo prilici da uključimo mlade iz ovih područja u sportski sistem koji je iznjedrio mnoge svjetske asove“, najavio je Stanojević.

KK Partizan TS Banjaluka osnovan je 2011. godine, kao prva ispostava Partizana NIS u BiH. Klub danas samo u ovom gradu okuplja preko 200 polaznika u više omladinskih kategorija, dok su tokom 2016. godine pokrenute podružnice u Bijeljini, Prnjavoru i Palama.

Više informacija o „Košarkaškoj igraonici“ i drugim programima za mlade košarkaše moguće je pronaći na stranici www.kkpartizanbl.com i Facebook stranici www.facebook.com/kkpartizan.banjaluka.

(www.palelive.com)

 

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare