Parastos za poginule borce Kasindolskog bataljona

0

ISTOČNA ILIDŽA – U prisustvu članova porodica poginulih boraca Vojske Republike Srpske i predstavnika Boračke organizacije, opštine Istočna Ilidža i Grada Sarajeva danas je na Spomen-obilježju u Kasindolu služen parastos za 98 palih boraca „Kasindolskog bataljona“.

Predsjednik Mjesnog odbora Boračke organizacije Istočna Ilidža Slobodan Maunaga rekao je Srni da je ovaj vjerski i duhovni čin dio desetodnevne kulturno-sporstke manifestacije „Dani Kasindolskog bataljona“, koja se 14. put održava u ovoj mjesnoj zajednici.

„U saradnji sa lokalnim vlastima mi svake godine želimo da se ponovo prisjetimo i odamo poštu našim hrabrim saborcima koji su za otadžbinu, Republiku Srpsku, položili svoje živote“, istakao je Maunaga.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Predrag Kovač rekao je Srni da ova lokalna zajednica posvećuje maksimalnu pažnju obilježavanju značajnih datuma iz novije istorije srpskog naroda, kao i da u okvirima svojih mogućnosti vodi računa o egzistenciji i zaštiti prava boračkih kategorija stanovništva.

„Svake godine odajemo priznanje borcima Kasindolskog bataljona za sve što su učinili i dali u stvaranju Republike Srpske i obezbjeđenju mogućnosti da Srbi u BiH, odnosno u Republici Srpskoj žive kao svoji na svome“, naglasio je Kovač.

On je istakao da opština čini sve što može da se članovi porodica poginulih boraca ne osjećaju zapostavljenim, i da sjećanje na njihove najmilije nikada ne izblijedi.

Prema njegovim riječima, uloga palih boraca u stvaranju Republike Srpske neizmjerna je i grandiozna, i društvo im se nikada neće moći odužiti na pravi način.

Nakon parastosa organizovan je prijem za članove porodica palih boraca u Mjesnoj zajednic Kasindo.

Desetodnevna manifestacija „Dani Kasindolskog bataljina“ biće završena sutra uveče finalnim utakmicama u stonom tenisu, tenisu i malom fudbalu, nakon čega će biti održan prigodan kulturno-umjetnički program.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare