Parastos za 98 boraca Kasindolskog bataljona

0

ISTOČNA ILIDŽA – Parastosom na Spomen-obilježju u naselju Kasindo, u opštini Istočna Ilidža, odata je počast za 98 poginulih boraca Kasindolskog bataljona Vojske Republike Srpske /VRS/.
Parastos je služio sveštenik Niko Mojsilović, a potom su prislužene svijeće i položeno cvijeće na spomen-obilježje. „Dani Kasindolskog bataljona, kao jedne od nejelitinijih jedinica VRS u otadžbinskom ratu na području opštine Istočna Ilidža, svaki put nas iznova podsjećaju i opominju da žrtve za Srpsku nikada ne smiju i neće biti zaboravljene“, rekao je Srni načelnik opštine Istočna Ilidža Predrag Kovač.

On je poručio da mlade generacije svakodnevno treba podsjećati da su njihovi vršnjaci i očevi ugradili živote u slobodu Republike Srpske.

„Život u slobodi, život u slobodnoj Republici Srpskoj, želja su i težnja svakog čestitog Srbina i patriote, a tu slobodu podarili su nam upravo najveći srpski junaci koji su u temelje otadžbine ugradili ono što je najvrednije – svoje živote, i mi se i njima i njihovim porodicama svakodnevno moramo oduživati“, rekao je Kovač.

Predsjednik Skupštine organizacije „Ilidžanski borac“ i predsjednik Organizacionog odbora Dana Kasindolskog bataljona Slobodan Maunaga rekao je Srni da je 98 boraca Kasindolskog bataljona poginulo za Republiku Srpsku.

„Mi u lokalnoj boračkoj organizaciji kontinuirano brinemo o porodicama poginulih, ranjenih i nestalih boraca VRS, a svesrdnu podršku nam pružaju opština Istočna Ilidža i načelnik Kovač. Dobru saradnju imamo i sa Odjeljenjem Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske na Palama“, istakao je Maunaga.

Prema njegovim riječima, Boračka organizacija u Istočnoj Ilidži ima ozbiljan problem da pomogne demobilisanim borcima VRS koji imaju od 50 do 65 godina, a nemaju stalni posao.

U okviru Dana Kasindolskog bataljona organizovan je pohod „Putevima Kasindolskog bataljona“ i niz sportskih i kulturnih manifestacija.

Osim velikog broja mještana Kasindola, na Spomen-obilježje i lokalno groblje cvijeće su položili i predsjednik Skupštine opštine Istočna Ilidža Rade Ćosović, predsjednik Skupštine Grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić, predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije „Ilidžanski borac“ Goran Šehovac i drugi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare