Parađina ponovo izabran za predsjednika

0

Na Izbornoj skupštini Boračke organizacije /BO/ opštine Pale za predsjednika Boračke organizacije ponovo je izabran Mihajlo Parađina.


Parađina je rekao Srni da je danas izabrano i Predsjedništvo BO Pale, verifikovani mandati za 27 članova Skupštine BO, izabrani Odbor porodica poginulih boraca, Odbor ratnih vojnih invalida Skupštine BO, Nadzorni odbor i radna tijela Skupštine, a izabrani su i predstavnici u Skupštini Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/.

On je nagalsio da će prioritet u radu BO Pale i dalje biti očuvanje ustavnopravne pozicije Republike Srpske i jedinstvo i karakter BO.

“Boračka organizacija mora ostati apolitična, kao što je i do sada bila”, rekao je Parađina i dodao da je jedan od prioriteta popravljanje statusa i materijalnog položaja boračkih kategorija.

On je istakao da je ključno pitanje zapošljavanje boračkih kategorija, a na prvom mjestu djece poginulih boraca i demobilisanih boraca sa višečlanim porodicama.

Prema njegovim riječima, treba naći nove kriterijume koji se moraju društveno vrednovati, bez stranačkog zapošljavanja, već na prvom mjestu da bude stručno zvanje i socijalna osjetljivost.

Parađina je naglasio da je plan da se u narednom periodu izvrši rekonstrukcija i dogradnja novih sadržaja na Centralnom spomen-obilježju u Palama, kao i početak izgradnje spomen-obilježja u Mokrom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments