Parađina: 30 djece poginulih boraca nezaposleno

0

Predsjednik Boračke organizacije opštine Pale Mihajlo Parađina rekao je danas da na području opštine Pale ima 30 djece poginulih boraca koja su nezaposlena, a nalaze se na spisku Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

“Ukupno što mi imamo iskoordinisano sa Zavodom za zapošljavanje jeste 30 djece poginulih boraca od kojih je 19 djece sa završenom visokom stručnom spremom i 11 sa srednjom školskom spremom”, izjavio je Parađina novinarima nakon održane Skupštine boračke organizacije opštine Pale.

On je dodao da su kroz postupak Javnog poziva Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske u programu finansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja djece poginulih boraca za pripravnike kandidovali četvoro djece.

Parađina navodi da djeca poginulih boraca moraju imati prednost u zapošljavanju i da je stav boračke organizacije da ni jedna partijska knjižica ne može biti ispred života datog za Republiku Srpsku.

Prema njegovim riječima, Boračka organizacija je svojim ličnim angažmanom uspjela da zaposli preko 50 djece poginulih boraca.

Na sjednici Skupštine Boračke organizacije opštine Pale danas je usvojen izvještaj o radu, o finansijskom poslovanju za prošlu godinu, izvještaj o radu službe, izvještaj o radu radnih tijela Skupštine, te usvojen finansisjki plan i program rada za ovu godinu.

(www.palelive.com / Srna / Foto M.S.)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments