Pao novi snijeg, dobri uslovi za skijanje

0

Na Jahorini je noćas palo oko 15 centimetara novog snijega, visina snježnog pokrivača na stazama je od 25 do 65 centimetara, a uslovi za skijanje su dobri, rekla je Srni portparol Olimpijskog centra „Jahorina“ Ivana Lizdek.

Lizdekova je napomenula da je jutros vrijeme promjenjivo oblačno, temperatura vazduha je minus devet stepeni Celzijusovih, a brzina vjetra 12 metara u sekundi, uz dobru vidljivost.

Ona je rekla da je proteklu noć u funkciji bio i sistem za vještačko osnježavanje, koji će raditi i narednih dana, kada to temperature omoguće.

Prema njenim riječima, skijašima su na raspolaganju šestosjedi „Poljice“, „Ogorjelica“ i „Skočine-Prača“, te ski-liftovi „Poljice“, „Željo“, i „Olimpik“, kao i bejbi-lift na Poljicama.

Radno vrijeme ski-liftova je od 9.00 do 16.00 časova, a noćno skijanje je srijedom, četvrtkom i petkom od 18.00 do 21.00 čas po cijeni od 15 KM.

Ona je rekla da se i narednih dana očekuju dobri uslovi za skijanje na Jahorini, te napomenula da je tokom vikenda bio veliki broj posjetilaca.

Lizdekova je naglasila da hotel „Bistrica“ organizuje doček Srpske nove godine uz cijenu od 25 KM, te izdvojila top ponudu ovog hotela – tri polupansiona i tri ski pasa po osobi za 145 evra.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare