Panel-diskusija o nasilju nad ženama

0

ISTOČNO SARAJEVO – Udruženje „Perspektiva plus“ i grad Istočno Sarajevo organizovaće danas panel-diskusiju o nasilju nad ženama, s osvrtom na novine u Zakonu o zaštiti od nasilja u porodici Republike Srpske.

Panel-diskusija na kojoj će govoriti profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci Ivanka Marković, koja je i predsjednik Savjeta za suzbijanje nasilja u porodici, biće održana u sali Skupštine grada Istočno Sarajevo sa početkom u 18.00 časova, saopšteno je iz Grada Istočno Sarajevo.

U okviru aktivnosti koje se sprovode povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, biće postavljeni plakati na autobuskim stajalištima sa SOS i brojem policije, a na više lokacija na području grada biće dijeljeni flajeri.

Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama počeće danas i trajaće 16 dana.

Prema podacima istraživanja Agencije za ravnopravnost polova BiH, u Republici Srpskoj čak 47 odsto žena, nakon navršene 15. godine, bilo je izloženo nasilju, a najzastupljeniji oblici nasilja su psihološko, fizičko, ekonomsko i seksualno, navedeno je u saopštenju.

U BiH je svaka treća žena doživjela fizičko nasilje. U većini slučajeva, djeca koja odrastaju u nasilnim porodicama i sami postaju nasilnici ili žrtve.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare