Paljanski karatisti zablistali u Bileći

0

Prvenstvo regije Heregovine, Sarajeva i Romanije za poletarce, pionire i nade u karateu održano je danas 10.05.2014. godine u Bileći.

Organizator je Karate savez Republike Srpske i Karate savez regije Hercegovine, Sarajeva i Romanije, a prvenstvo je ujedno i kvalifikacija za Državno prvenstvo za pionire i nade.

Paljane su ove godine predstavljala dva kluba – Klub borilačkih vještina “Zanshin”, te Karate klub “Romanija”.

Za Romaniju se na ovom prvenstvu takmičilo sedam karatista koji su osvojili ukupno 8 medalja – 5 zlatnih, jedno srebro i dvije bronze. Svi takmičari su bili odlični, čemu svjedoči broj medalja, a istakli su se sljedeći karatisti:

Poluga Darja 1. mjesto-kate, pojedinačno drugi nivo
Jugović Jelena 1. mjesto-kate pojedinačno drugi nivo, nade
Petrović Mladena 1. mjesto-kate pojedinačno prvi nivo

Ekipa “Zanshin-a”, iako se ispred njih predstavilo 13 takmičara, ostavirala je nešto lošiji rezultat, osvojili su jednu medalju manje od Romanije i to dva zlata i 5 srebrnih medalja, a niko iz njihove škole borilačkih vještina se nije okitio bronzanom medaljom. Njihov karatista Jakić Igor je za vrijeme izvođenja kati podigao publiku na noge, a sudije su mu u toj kategoriji, 2. nivo pojedinačno dodijelile zasluženo prvo mjesto.

Iz ove ekipe u kategoriji kate ekipno istakle su se i Lana Lopatić, Anastasija Kusmuk, Katarina Mandić osvojivši drugo mjesto.

Simeunović Mihailo, takođe iz ovog kluba osvojio je drugo mjesto u katama pojedinačno, prvi nivo.  

Iz ovog kluba za naš portal ističu da su zadovoljni rezultatima i broju takmičara koji su se plasirali na Državno prvenstvo, te ističu da će već od sutra nastaviti sa pripremama za sljedeća takmičenja:

17. maja – Državno prvenstvo za juniore i kadete, Istočno Sarajevo
24. maja seniorski kup Republike Srpske, Istočno Sarajevo
Krajem maja – državno prvenstvo za pionire i nade, Bileća

Redakcija palelive-a svim karatistima i njihovim trenerima čestita na ostvarenim rezultatima.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/karate-prvenstvo-regije-bileca10-05-2014/] width=[54] height=[54] title=[Prvenstvo regije 10.05.2014.] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Slađan Tomić)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments