Paljanska gaming komuna (Video)

0

U nedelju je u paljanskoj igraonici Cayberland održan turnir u Call of Duty 4. Druženje je bilo na „nivou“, kako obično biva na sličnim turnirima. Glancali su se monitori i brisala tastatura, brzo je sve bilo spremno za veliki okršaj. S obzirom sa sam ljubitelj PC igara, bio je to dobar povod da malo istražim i vidim šta i kako igraju Paljani.

Na turnir se prijavilo šest ekipa po četiri člana, igrao se CoD 4 Team Deathmatch. Turnir je organizovan na amaterskom nivou, nagrade nisu bile velike, pa je i atmosfera bila opuštena.

Igralo se bez slušalica i na računarima koji su imali različite rangove, pa ekipa koju zapadnu slabiji rangovi, nije u povoljnom položaju. Ovo nam još jednom potvrđuje da je turnir organizovan na amaterskom nivou i da nije postojao pravilnik. No opet je teško kritikovati organizatora ako znamo da su oni i jedina ekipa koja redovno organizuje turnire, na kojima je učešće besplatno, a nagrade i nisu tako loše. Znamo da na Palama postoje dvije prijavljene PC igraonice i nekoliko „privatnih“ za svoje društvo, a Cayberland je jedina koja se usudila organizovati jedan ovakav turnir. Turnir je osvojila ekipa „Veseli“ i ovom prilikom im čestitam. Ispod možete pogledati video, koji je zabilježila osm.tv.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=5BKO383WhVM 420 340}

Na Palama imate stotine igrača koji redovno posjećuju igraonice, i isto toliko onih koji više vole da igraju sami – online. I dok drugi gradovi žare i pale gamerskim nebom, paljanska gamerska komuna još uvjek nije formirana i kao i uvjek je potrebna inicijativa da bi se stvari pokrenule sa nulte tačke. Nemamo klanove, igraonice uglavnom imaju loš hardver i nisu usmjerene ka gamerskom razvoju, nego ka zaradi, a zaradu najviše donose djeca, tako da vlasnike ne interesuje unapređenje igraonice, kad je cijeli dan igraonica puna dječaka i djevojčica koji još uvjek igraju GTA San Andreas.


Noći one lude…

Materijala za formiranje klanova sigurno ima. Dosta je Paljana koji igraju online različite igre i često se susreću na mreži, a da to i ne znaju. Dokaz tome jeste da sam skoro susreo igrača i slučajno kroz razgovor shvatimo da smo sugrađani. Veliki naš nedostatak je bio što je i naša internet zajednica razjedinjena. Do skoro nismo imali ni svoj lokalni sajt, na kome bi se okupljali, ali nadam se da će to palelive.com vremenom ispraviti.

Za kraj mi ostaje da Vas pozovem da dođete na naš gamerski podforum, da se družimo i pričamo o igrama. Da zajedničkim snagama pokušamo promjeniti sivilo naše gaming zajednice. Gledamo se preko nišana 🙂

 

 

Šta mi je potrebno da igram Call of Duty 4 i 5 online?

Računar koji može da pogura ovu igru. Minimalna konfiguracija za CoD 4 je P4 2,8 GHz, 512 MB RAM, GF 6600 GT grafička kartica. Minimalna konfiguracija za CoD 5 je P4 3 GHz, 512 MB RAM, Ati Radeon 1600 Pro grafička kartica.

Internet konekcija, minimalno 256/128 kbit. Poželjno je da imate ADSL, zbog pinga u igri. Što je manji ping to je igra ugodnija. Kod wirellesa je nezgodno ako je signal loš, a našim provajderima su obično pretrpane bazne stanice kojima se pristupa pa nastaje zagušenje i ping je loš.

Instalirana igra na računaru.

Instalirati patcheve. Za CoD 4 je potrebno da instalirate poslednji patch, a to je 1.6 verzija. Pazite da verzija bude puna, a ne da se nadovezuje na 1.5. Patch morate instalirati iz razloga što svi serveri na mreži traže ovaj patch i bez njega je igranje online nemoguće. Za CoD 5 je potrebno da instalirate prvi i poslednji patch 1.1. Mislim da će ih biti još puno, s obzirom da je igra tek izašla i ima puno propusta. Ne trebam vam napominjati da za svaki patch morate naci i crack, a i njih možete naći na internetu.

Pronaći aktivne servere. Najlakši način da pronađete aktivne i igrive servere jeste da instalirate X Fire program i izvršite pretragu. Trenutno je online 7-8 servera na području Bosne i Hercegovine na kojima se igra CoD 4, a preko 2500 u svijetu. Servere za CoD 5 ćete morati potražiti na internetu, pošto X fire još uvjek nije uvrstio ovu igru u svoju bazu. Za pretragu možete koristiti google. Servera za CoD 5 u BiH i zemljama okruženja još uvjek nema.

SV-www.palelive.com

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare