Paljani dočekali zastavu EYOF-a

0

Danas je počela promocija zastave Evropskog omladinskog olimpijskog festivala „EJOF 2017“ čime se zvanično najavljuje održavanje najvećeg i najznačajnijeg sportskog događaja nakon Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Tim povodom, a u organizaciji gradonačelnika Istočnog Sarajeva Nenada Samardžije i Sarajeva Ive Komšića danas je zastava predstavljena i u Palama.

U Olimpijskom parku, kod Olimpijske pahuljice zastavu je dočekalo na stotine mladih, koji su aplauzom ispratili njeno predstavljanje.

Prisutne je pozdravio načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević koji je istakao da je ovaj događaj od izuzetnog značaja za povratak olimpijskog duha na ove prostore.

„Od 1984. godine EYOF 2017 će biti jedan od najznačajnijih događaja koji se dešava na prostoru Sarajeva i Istočnog Sarajeva. Ova sportska manifestacija bi trebala svima nama da vrati olimpijski duh što bi trebalo da bude podstrek za bolju budućnost“, izjavio je Kovačević.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija je istakao da ovim činom gradovi Istočno Sarajevo i Sarajevo idu „polako, ali sigurno“ u susret najvećem sportskom događaju nakon Zimskih olimpijskih ugara 1984. godine i dočeku olimpijskog plamena koji će označiti početak „EJOF-a 2017“.

Samardžija je iskoristio priliku i zahvalio se svim nivoima vlasti koji su u proteklom periodu otvoreno podržali aktivnosti na promociji festivala i samu organizaciju.

Ni gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić nije krio zadovoljstvo zbog početka promocije ovog velikog sportskog događaja.

„EYOF ne bi stigao kod nas da svi nivoi vlasti nisu podržali njegovu organizaciju. Ova manifestacija je više od sporta i odlična prilika da omladinu dovedemo na jedno mjesto. Cilj je mir, prijateljstvo i pošteno sportsko nadmetanje“, naglasio je u svom obraćanju medijima Komšić.

Na festivalu će učestvovati oko 1.500 takmičara iz 49 zemalja, što je za oko 220 takmičara više nego što je učestvovalo na „ZOI 84“. Oko 50 odsto sredstava za organizaciju će biti obezbjeđeno od kotizacije, a ostala sredstva bi trebali da obezbjede svi nivoi vlasti.

Nakon Olimpijskog parka, delegacija koju su predvodili sportisti koji će predstavljati BiH na predstojećem EYOF-u u Austriji i Lihtenštajnu je posjetila novo skijalište „Gornje Pale – Ravna planina“, nakon čega se krenulo u obilazak i predstavljanje zastave u sarajevskim opštinama.

Krajnje odredište zastave je Olimpijska dvorana Zetra gdje će biti održan prigodan kulturno-umjetnički program.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/zastava-eyof-pale-6-2-2014/] width=[54] height=[54] title=[Paljani dočekali zastavu EYOF-a] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare