Pale najbolji organizator etape biciklističke trke „Kroz Srbiju 2010“

0

Organizatori međunarodne biciklističke trke „Kroz Srbiju“ uručili priznanja opštini Pale i CJB Istočno Sarajevo.

Čelni ljudi organizacionog dijela jubilarne, 50. Međunarodne biciklističke trke „Kroz Srbiju 2010“, Ljubomir Živanović i Aleksandar Milenković, posjetili su juče Pale i tom prilikom načelniku najveće istočnosarajevske opštine, Slobodanu Saviću, te načelniku CJB Istočno Sarajevo, Zoranu Mandiću, uručili priznanja povodom više nego uspješnog domaćinstva i učešća u organizaciji najstarije srpske sportske manifestacije.

Opštini Pale pripao je pehar kao gradu najboljem domaćinu jedne etape ovogodišnje trke, dok je CJB Istočno Sarajevo dobio javno priznanje za besprekorno odrađen posao u segmentu bezbjednosti učesnika.

– Važno je istaći da je Skupština međunarodne biciklističke trke „Kroz Srbiju“ donijela jednoglasnu odluku da se opštini Pale dodijeli pehar kao najboljem gradu domaćinu etape, imajući u vidu da smo ovdje naišli na prijateljski i topao doček, kako zvaničnika, tako i velikog broja građana. Zahvalni smo načelniku Saviću i njegovim saradnicima na svemu što su učinili, a posebno priznanje i zahvalnost dugujemo i načelniku CJB Istočno Sarajevo, Zoranu Mandiću, odnosno ovdašnjoj policiji, koja je maestralno odradila svoj dio posla, koji je veoma zahtjevan i bitan, s obzirom na opštepoznatu činjenicu da je u biciklizmu bezbjednost učesnika najvažnija u širokom spektru svih organizacionih detalja-rekao je Živanović, najavivši da će Pale i narednog ljeta biti grad domaćin jedne od etapa ove prestižne biciklističke trke.

On je kao realnu najavio i mogućnost da se dogodine realizuje još jedna ideja, koja bi podrazumijevala da RS bude zastupljena sa dva grada koji bi bili domaćini etapa, objasnivši da bi, ukoliko se cijela zamisao provede u djelo, pored Pala to trebalo da bude i Bijeljina.

Načelnik Pala, Slobodan Savić, podsjetio je da se učešćem u organizaciji trke „Kroz Srbiju“, u čemu je ova opština bila akter već dva puta, ostvaruju i jačaju specijalne veze između RS i Srbije, što je nešto čime se ova sredina izuzetno ponosi.

– Raduje nas što smo dobili pehar kao najbolji domaćini, a pored zahvalnosti organizatorima, moram istaći da će to za nas predstavljati dodatni podsticaj da i ubuduće još bolje i bliže sarađujemo, vjerujući da će trka „Kroz Srbiju“ prerasti u lijepu tradiciju na području opštine Pale-poručio je Savić.

Prvi čovjek istočnosarajevske policije, Zoran Mandić, zahvalio se na priznanju, ocijenivši da predstavlja i obavezu da se i ubuduće ulože maksimalni napori kako bi organizacija ovako velike i masovne sportske manifestacije protekla u najboljem redu.

– Prijatno smo iznenađeni dodijeljenim priznanjem, koje doživljavamo kao potvrdu dobro obavljenog zadatka, ali i kao imperativ više da i ubuduće na najbolji način doprinesemo bezbjednoj i kvalitetnoj organizaciji ove biciklističke trke-kazao je Mandić.

ANTRE: Srpski brend

Međunarodna biciklistička trka „Kroz Srbiju“ najstariji je srpski sportski brend i prva je organizovana 1939. godine, a ostaće upamćeno da je tada pobijedio August Prosinek, kojem je kralj Petar drugi Karađorđević uručio pehar od čistog zlata.

Prve dvije trke prolazile su kroz Sarajevo i Skoplje, ali je to tada bila jedna država, Kraljevina Jugoslavija, da bi početak Drugog svjetskog rata prekinuo ovu tradiciju koja je obnovljena tek 1963. godine.

Pale će zauzeti značajno mjesto u njenom istorijatu, imajući u vidu podatak da je ovaj grad bio domaćin etape i prije dvije godine, kada je trka prvi put u svojoj istoriji izišla van državnih granica i prošla i kroz dio RS.

(www.palelive.com / www.pale.rs.ba)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare