Pale „Evropski grad BiH“ za 2011. godinu!

0

Na Palama će u okviru obilježavanja Dana Evrope u ponedjeljak 9. maja biti održana ulična trka za učenike srednjih škola, veliki rok koncert i proglašenje Pala „Evropskim gradom BiH“ za 2011. godinu.

Predstavnici Evropskog pokreta u BiH, opštine Pale i Direkcije za evropske integracije najbržoj učenici i najbržem učeniku dodijeliće nagradne vaučere za višednevni boravak u Pragu, u organizaciji Evropskog pokreta u BiH, saopšteno je iz opštine Pale.

Start ulične trke simboličnog naziva „Trka ka Evropi“ predviđen je za 18.30 časova ispred rostarana „Bit“, a cilj je na paljanskom šetalištu.

U čast Dana Evrope, nakon trke, u 19.00 časova na bini na gradskom šetalištu počeće rok-koncert na kojem će nakon nastupa predgrupa, u 20.00 časova nastupiti grupa „Regina“, koju je Evropski pokret u BiH proglasio „Evropskom grupom BiH“ za ovu godinu.

Dan Evrope obilježava se 9. maja svake godine. Tog datuma 1950. godine francuski ministar inostranih poslova Robert Šuman predstavio je svoj prijedlog formiranja Evropske zajednice za ugalj i čelik. Taj prijedlog, poznatiji kao „Šumanova deklaracija“, smatra se početkom formiranja današnje Evropske unije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare