Padavine spriječile redukciju vode

0

ISTOČNO SARAJEVO – Protekle padavine spriječile su redukciju vode na području Istočnog Sarajeva, ali je moguća kraća redukcija zbog trenutnih rekonstruktivnih radova na filterskim postrojenjima vodovodne mreže u Tilavi, rekao je Srni direktor JP „Vodovod i kanalizacija“ Istočno Sarajevo Siniša Perković.

„Zadovoljni smo gradskom vodovodnom mrežom jer je nova, a jedino bi moglo doći do tehničkih problema prilikom snAbdijevanja sa planinske mreže Jahorinskog vrela“, naglasio je Perković.

On je najavio svečano otvaranje rekonstruisanog filterskog postrojenja u Tilavi 9. decembra u 10.00 časova.

Za razliku od Istočnog Sarajeva, u federalnom Sarajevu traju redukcije u noćnim časovima kako bi tokom dana imali uredno snabdijevanje vodom.

„Jedini uzrok redukcije vode u Sarajevu je nedostatak padavina koji traje već duže vrijeme, a prethodne padavine nisu bitno poboljšale stanje u vodovodnoj mreži. U vodovodnom sistemu nedostaje 10 odsto vode, odnosno 300 litara u sekundi, ali sedam do deset dana neprestanih padavina situaciju bi vratilo u normalu“, istakao je rukovodilac Službe za proizvodnju i distribuciju vode federalnog „Vodovoda i kanalizacije“ Salhudin Bakal.

On je naglasio da veliki problem predstavlja i zastarjela distributivna mreža zbog koje se gubi velika količina vode.

„Mi svakodnevno popravljamo kvarove, ali je gubitke u ovakvoj situaciji nemoguće spriječiti. Dodatna otežavajuća okolnost je to što preduzeće nema novca da zamijeni ovu mrežu“, poručio je Bakal vlastima.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare