Ozvaničen početak radova na dionici auto-puta na Koridoru „Pet ce“

0

DOBOJ – U naselju Rudanka kod Doboja danas je ozvaničen početak radova na drugoj dionici auto-puta na Koridoru „Pet ce“ na teritoriji Republike Srpske.

Ozvaničenju radova na petlji Kostajnica prisustvuju predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar saobraćaja i veza Srpske Nedeljko Ćorić, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović.

Prisutni su i predstavnici Delegacije EU u BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj, kao i direktor „Autoputeva“ Dušan Topić i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

Druga dionica auto-puta na koridoru Pet ce na pravcu od Kostajnice do Putnikovog brda /granica Federacijom BiH/, poznata kao „dobojska obilaznica“, dužine je šest kilometara, a rok za završetak radova je tri godine.

Riječ je o veoma zahtjevnoj dionici, na kojoj je planirana izgradnja dva tunela dužine oko dva kilometra – Putnikovo brdo jedan i Putnikovo brdo dva, izgradnja mosta preko rijeke Bosne dužine oko 330 metara, te vijadukta dužine oko 290 metara.

Predviđena je izgradnja i devet potpornih zidova ukupne dužine 2.200 metara.

Izvođač radova je firma „Integral inženjering“ Laktaši, a radove nadzire „IRD inženjering“ iz Rima.

Projekat je finansiran kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 150.000.000 evra, te sufinansiran grant sredstvima Evropske komisije putem Investicionog fonda za Zapadni Balkan u iznosu od 38.768.800 evra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare