Ozvaničen početak implementacije projekta ReLOaD

1

Simboličnim potpisivanjem Ugovora sa načelnicima i gradonačelnicima iz 21 lokalne zajednice u Bosni i Hercegovini, u ponedjeljak je u zgradi Delegacije EU u BiH ozvaničen početak implementacije ReLOaD projekta.

Potpisivanju plakete prisustvovali su Šef Delegacije Evropske unije (EU) i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini ambasador Lars-Gunnar Wigemark, te rezidentna predstavnica Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH Sezin Sinanoglu.

U ime opštine Pale, ugovor je potpisao načelnik opštine Boško Jugović koji je rekao da se Opština Pale prijavila za učešće u projektu sa ciljem unapređenja saradnje sa civilnim društvom i željom da počne sa transparetnijom dodjelom sredstava za organizacije civilnog društva iz budžeta Opštine i dodao da je želja opštine Pale da se razvije praksa partnerskog odnosa sa organizacijama civilnog društva kroz koju će se zajedno raditi na kreiranju boljih uslova za život građana u ovoj Opštini.

Načelnik Jugović se zahvalio Europskoj uniji i UNDP-u što su odabrali Opštinu Pale za saradnju, kao jednu od 21 jedinice lokalne samouprave koje učestvuju u ReLOaD projektu i izrazio uvjerenje da ćemo na kraju projekta imati priliku da pokažemo ostvarene rezultate kroz ovaj projekte a koji su usmjereni na dobrobiti građana u Opštini Pale.

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) je trogodišnji projekat (februar 2017-februar 2020.godine), koji finansira Europska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Cilj projekta je jačanje participativne demokratije i EU integracija na Zapadnom Balkanu, putem osnaživanja civilnog društva da aktivno sarađuje u donošenju odluka.

Ukupan budžet projekta je 10 miliona eura, od toga 8,5 miliona finansira Evropska unija, a ostatak od 1,5 miliona eura finasiraće UNDP i jedinice lokalne samouprave uključene u ReLOaD.

(www.palelive.com / D.B.)

Прати тему
Обавијeсти мe о
1 Коментар
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Matrix Reloaded