Ове седмице „Дани болнице `Србија`“

0

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – Традиционална манифестација „Дани болнице `Србија`“ почиње данас и до петка, 10. новембра, обухватиће низ активности.

Првог дана манифестације планирана је акција добровољног давања крви радника Болнице, док ће сутра бити организовано предавање за немедицински кадар под називом „Брига за здравље радника на радном мјесту“.

Изјаве за новинаре поводом предавања планиране су за 11.45 часова, најављено је из Болнице „Србија“.

За сриједу, 8. новембар, предвиђено је предавање за медицинске сестре и техничаре „Изазови исправне венепункције и манипулације узорцима крви“. Предавање ће почети у амфитеатру болнице у 9.30 часова, а изјаве за новинаре предвиђене су за 9.15 часова.

Истог дана у 12.00 часова на Тргу „Србија“ биће организована показна вјежба „Збрињавање хитних стања на терену“, која ће, у случају временских неприлика, бити одржана у дворани на Тргу.

За четвртак, 9. новембар, планирано је да у амфитеатру Болнице буде одржана школа електрокардиографије.

За 10. новембар планиран је Симпозијум доктора медицине, чија тема ће бити кардиометаболички синдром – „Савремени приступ у дијагностици и лијечењу“.

Симпозијум ће бити одржан у амфитеатру Болнице у 9.00 часова, док су изјаве за новинаре предвиђене 15 минута прије почетка догађаја.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare