Otvoreno pismo načelniku opštine Pale

0

Pokret za naš grad – Pale pozvao je načelnika ove lokalne zajednice Slobodana Savića da hitno reaguje nakon najnovijeg zagađenja rijeke Mokranjska Miljacka, kao i da spriječi „rušilačko“ ponašanje berača borovnica na olimpijskoj planini Jahorini. Pokret za naš grad – Pale, u otvorenom pismu, podsjeća Savića da je „pravo vrijeme da reaguje“, tim prije jer je prije mjesec dobio Zlatnu turističku plaketu Internacionalne lige humanista BiH za izvanredan doprinos razvoju, očuvanju i zaštiti životne sredine.

U pismu se navodi da Pokret za naš grad – Pale stalno ističe potrebu za rješavanjem važnih životnih pitanja, kao što su vodosnabdijevanje i zaštita životne sredine.

Udruženje sportskih ribolovaca „Bistrica“ Pale upozorilo je ranije da je 2. avgusta, po drugi put u zadnjih mjesec dana, došlo do velikog zagađena Mokranjske Miljacke na potezu od Rogoušića nizvodno.

„Nakog velikog trovanja ribe i ogromne materijalne štete koju smo pretrpjeli početkom jula od do sada nepoznatog počinioca u četvrtak je došlo do trovanja rijeke fekalnim otpadom, zbog čega je ponovo nanesena velika šteta biljnom i životinjskom svijetu u rijeci“, rečeno je u „Bistrici“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare