Otvoreni „Jahorinski poslovni dani“

0

Pomoćnik ministra za tehnologiju Republike Srpske Biljana Vojvodić otvorila je danas na Jahorini Drugu međunarodnu naučnu konferenciju „Jahorinski poslovni dani turizma, gastronomije i preduzetništva“.

„Osnovna karakteristika ovog značajnog skupa je činjenica da su organizatori odlično prepoznali ključne stvari za podsticaj razvoja društva, jer su stavili akcenat na turizam i preduzetništvo, kao strateške pravce budućeg socio-ekonomskog razvoja“, istakla je Vojvodićeva.

Ona je ukazala na neophodnost sinergije i angažmana svih aktera u naučnoistraživačkom i tehnološkom radu, kao odgovor na izazove globalizacije.

Prema njenim riječima, ovaj skup postići će zavidne rezultate i na planu jačanje naučnoistraživačke svijesti, razvoju i obrazovanju kadra, uvezivanju nauke i privrede, kao i povećanog finansiranja naučnog rada.

Organizatori skupa „Jahorinski poslovni dani turizma, gastronomije i preduzetništva“ su Ekonomski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Centar za inovativnost i preduzetništvo Univerziteta u Zenici.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare