Otvorene obnovljene prostorije CIPP-a

0

ZVORNIK- Svečanim presijecanjem vrpce danas su u Zvorniku otvorene obnovljene prostorije Centra informativno-pravne pomoći /CIPP/, za šta je UNDP BiH izdvojio 70.000 KM.

Vrpcu su presjekli predsjednik Upravnog odbora CIPP-a Zvornik Nenad Eleković, a ispred UNDP-a BiH Bojan Kovačević.

Izvršni direktor CIPP-a Zvornik Milena Savić rekla je da je UNDP BiH izdvojio sredstva za građevinske radove, opremanje namještajem, kacelarijskom i računarskom opremom.

„Uz finansijsku podršku UNDP-a BiH, u okviru projekta `Pristup pravdi: Suočavanje sa prošlošću i izgradnja povjerenja za budućnost`, završeno je uređenje prostora Centra informativno-pravne pomoći u Zvorniku, članice Mreže za koordinaciju pružalaca besplatne pravne pomoći u BiH“, dodala je Savićeva.

Ona je navela da je UNDP BiH uspostavio i bazu podataka za obradu predmeta i monitoring kvaliteta rada.

CIPP je nevladina organizacija koja u Zvorniku kontinuirano pruža besplatnu pravnu pomoć od 1998. godine socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, uključujući siromašne građane, izbjegla i raseljena lica, žrtve rata, nasilja u porodici, kao i drugim ranjivim kategorijama.

Od 1998. do 2012. godine Centru se obratilo ukupno 33.610 korisnika koji su ostvarili pravo na besplatnu pravnu pomoć iz raznih oblasti prava.

Otvaranju obnovljenih prostorija CIPP-a, koje se nalaze u Ulici Vuka Karadžića u Zvorniku, prisustvovali su i direktor Centra za pružanje besplatne pravne pomoći pri Ministarstvu pravde Republike Srpske Snežana Marjanac i izvršni direktor Kantonalnog zavoda za pružanje pravne pomoći Tuzla Mersija Jašarević.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare