Otvorene nove prostorije Balkan investment banke

0

ISTOČNO SARAJEVO – Otvaranje novih prostorija Balkan investment banke u Istočnom Sarajevu je samo jedan od koraka strategije unapređenja rada i širenja banke, rekao je direktor ove banke Edvinas Navickas.

Navickas je nakon otvaranja Filijale u Istočnom Sarajevu istakao da je cilj ove banke da svojom ponudom, visokim kvalitetom usluga i prilagođavanjem zahtjevima tržišta bude odgovoran i pouzdan partner svojim klijentima, a podrškom kvalitetnih i strateških projekata da postane veoma bitan partner u izgradnji i kreiranju povoljnijih i boljih uslova za razvoj ove regije.

Direktor Balkan investment banke danas je sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Vinkom Radovanovićem i načelnikom opštine Istočni Stari Grad Bojom Gašanovićem potpisao ugovor o kreditu za finansiranje izgradnje Administrativnog centra grada u iznosu od četiri miliona KM, kao i ugovor o kreditu za finansiranje izgradnje sportske dvorane u Istočnom Starom Gradu u iznosu od 102.000 KM.

Radovanović je naglasio značaj ovog kredita za grad, napominjući da će ovim sredstvima biti završen Administrativni centar, jedan reprezentativan objekat, te izrazio uvjerenje da će ova sredstva biti dovoljna za završetak izgradnje i za opremanje.

On je naveo da je ovo kredit Investiciono-razvojne banke koji se plasira preko Balkan investment banke.

Radovanović je dodao da je rok otplate deset godina, te da bi izgradnja Administrativnog centra trebala da počne nakon tenderske procedure, a krajnji rok za završetak zgrade je kraj ove godine.

Gašanović je istakao da je kredit od 102.000 KM inicijalan za izgradnju sportske sale u Mjesnoj zajednici Hreša.

Prema njegovim riječima, gradnja sportske dvorane trebalo bi da počne za par dana sa zemljanim radovima, a završetak sale planiran je 2013. godine.

„Ove godine treba da uradimo pripremu zemljišta i konstrukciju, a sljedeće godine ostale radove“, rekao je Gašanović i dodao da je finansijska konstrukcija za sportsku dvoranu oko 400.000 KM, od čega će ove godine opština obezbijediti oko 200.000, a iduće godine oko 100.000 KM.

Direktorka filijale Balkan investment banke u Istočnom Sarajevu Svjetlana Lučić istakla je da će ova banka uz stručan i profesionalan kadar pružiti najkvalitetnije usluge, kao i ponudu bankarskih proizvoda i usluga koje će biti najbolja rješenja za klijente.

„Sigurna sam da ćemo sa svim privrednim subjektima i sa građanima nastaviti i dalje uspješno da sarađajuemo i da ćemo uspostaviti nove partnerske odnose koji će dati puni doprinos rastu i razvoju ove regije“, istakla je Lučićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare