Otvorena vrata za 25 pripravnika

0

ZVORNIK – Kompanija „Alumina“ iz Zvornika raspisala je konkurs za zapošljavanje 25 visokoobrazovanih pripravnika, u okviru projekta „Prvi posao“ koji realizuje Vlada Republike Srpske, Zavod za zapošljavanje i poslodavci, saopšteno je danas iz Službe za odnose s javnošću ove kompanije.

Kompanija „Alumina“ će ovim projektom angažovati šest diplomiranih inženjera hemijske tehnologije, pet diplomiranih ekonomista, dva diplomirana pravnika, šest diplomiranih inženjera elektrotehnike, dva diplomirana mašinska inženjera, jednog diplomiranog inženjera poslovne informatike, dva diplomirana inženjera metalurgije i jednog diplomiranog inženjera zaštite životne i radne sredine.

Direktor Sektora za opšte i kadrovske poslove „Alumine“ Andrija Kulić rekao je da će ovaj zvornički kolektiv pružiti šansu najboljim mladim kadrovima sa visokom stručnom spremom da, nakon jednogodišnjeg pripravničkog staža, nastave svoj angažman u „Alumini“.

Ističući da su mladi stručni ljudi u ovoj fabrici dobrodošli, Kulić je rekao da je ljudski resurs veoma važan za poslovni rezutat kompanije, zbog čega se aktivno prati i situaciju na tržištu rada.

Kompanija „Alumina“ je aplicirala i za još dva projekta Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

U okviru projekta podrške zapošljavanju u privredi Republike Srpske, kompanija „Alumina“ je prijavila potrebe za zapošljavanjem 28 izvršilaca svih obrazovnih profila, dok u projektu „Zajedno do posla“, koji predviđa podršku zapošljavanju i samozapošljavanju ratnih vojnih invalida Vojske Republike Srpske, djece poginulih boraca, kao i nezaposlenih demobilisanih boraca, „Alumina“ je iskazala potrebu za prijemom 31 lice.

Kompanija „Alumina“ trenutno zapošljava više od 1.100 radnika, a zbog potrebe posla angažovano je i oko 150 radnika po ugovoru o djelu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare