Otvorena sportska dvorana “Peki”

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da je završetak projekta Sportsko-poslovnog centra “Peki” na Palama pravi put daljeg jačanja Republike Srpske, njene izgradnje i trajne stabilnosti.

“Slobodarske Pale su važno mjesto u Republici Srpskoj. Ovdje je utemeljena ideja o Republici Srpskoj i hvala svima koji su, svako na svoj način, doprinijeli napretku i stabilnosti Srpske”, poručio je Dodik na svečnosti otvaranja dvorane “Peki”, kojoj je prisustvovao i predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar DŽombić.

Predsjednik Srpske poručio je da je “Srpska jedna, jedina i jedinstvena, zahvaljujući, prije svega, želji i ljubavi njenog naroda” i istakao da će tako i ostati.

Dodik je naglasio da svi zajedno moramo čuvati Republiku Srpsku i da ne smijemo dozvoliti nikave podjele unutar srpskog nacionalnog korpusa.

On je rekao da su prioriteti u razvoju ovog dijela Republike Srpske izgradnja sportskih centara, terena, fakulteta, te dalji razvoj Olimpijskog centra “Jahorina”, što je garancija da neće biti podjela.

Načelnik opštine Pale Slobodan Savić i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Vinko Radovanović zahvalili su svima koji su pomogli izgradnju ovog modernog sportskog kompleksa, u koji je uloženo više od 11 miliona KM.

Vlada Republike Srpske pomogla je završetak dvorane sa 1,5 miliona KM, grad Istočno Sarajevo uložio je 3,7 miliona KM, opština Pale 1,5 miliona KM, dok su putem kredita obezbijeđena četiri miliona KM.

Načelnik Savić je rekao da opština iz dana u dan ostvaruje sve bolje rezultate na dobrobit svojih građana, posebno omladine, te da su Pale “otvoren, univerzitetski grad mladosti i sporta”.

On je u obraćanju na svečanosti ukazao na ulaganja u infrastrukturu i turističke potencijale ovog kraja, posebno olimpijske planine Jahorine.

“Večerašnje otvaranje dvorane “Peki” predstavlja “zlatnu medalju” omladini Pala. Ovaj hram sporta poklanjamo upravo našim mladim generacijama”, rekao je Savić.

Svečanost, kojoj su prisustvovali brojni zvaničnici Republike Srpske, organizovana je u okviru obilježavanja Dana i krsne slave opštine Pale – Uspenja Presvete Bogorodice.

Ceremoniju otvaranja dvorane “Peki” uveličali su mladi paljanski sportisti, muzičari, plesači i folkloristi, a pjevačica Goca Tržan održala je koncert.

Na svečanoj sjednici Skupštine opštine Pale večeras su najzaslužnijim kolektivima i pojednicima dodijeljena priznanja. Među nagrađenim je i novinarka Srne LJiljana Čvoro, dobitnica priznanja za razvoj i doprinos u informisanju ove lokalne zajednice.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/svecana-sjednica-so-pale-2012/] width=[58] height=[58] title=[Svečana sjednica SO Pale] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb58_] thumb_cache_dir=[thumbs58] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

Dan i krsna slava opštine Pale narednih dana biće obilježena i nizom kulturno-umjetničkih i sportskih aktivnosti pod nazivom “Gospojinske svečanosti”.

Za sutra je najavljeno služenje svete liturgije u hramu Uspenja Presvete Bogorodice, nakon čega će gradom proći litija, a potom će biti upriličen slavski obred, kao i odata počast stradalim u posljednjem odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Programom proslave krsne slave Pala predviđeno je i održavanje Četvrtog međunarodnog muškog odbojkaškog turnira na kojem će učestvovati “Crvena zvezda” iz Beograda, “Student” sa Pala, “Kakanj” i austrijski prvoligaš “Ura Arbesbah”.

U okviru “Gospojinskih svečanosti” u srijedu, 29. avgusta, biće odigrana utakmica reperezentacija Srbije i BiH u malom fudbalu, a 1. i 2. septembra brdska trka “Jahorina 2012”, otvoreno prvenstvo Republike Srpske i BiH u automobilizmu.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/otvaranje-sportske-dvorane-peki/] width=[54] height=[54] title=[Otvaranje sportske dvorane Peki] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[200]}

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments