Otvorena senzorna soba za lica sa poteškoćama u razvoju

0

ROGATICA – U Domu zdravlja u Rogatici danas je otvorena senzorna soba za lica sa poteškoćama u razvoju vrijedna oko 57.000 KM.
Senzorna soba namijenjena je licima sa poteškoćama, naročito djeci, a ovakve sobe postoje u svega nekoliko gradova u BiH.

Ukupna vrijednost projekta je 57.727 KM, od čega je Vlada Švajcarske putem Projekta integrisanog lokalnog razvoja obezbijedila 43.000 KM, a opština Rogatica 14.727 KM.

Direktor Doma zdravlja „Dr Zoran Mitrović“ Siniša Milješić rekao je novinarima da mu je velika čast što je ova zdravstvena ustanova dio ovog projekta.

„Obezbijedili smo prostor i zaposlićemo kadar koji će raditi sa najsavremenijom opremom koja postoji, a može se podijeliti u tri dijela. To je logopedski set koji će koristiti i veliki broj prvačića. Drugi dio opreme je fizijatrijski, a treći senzorna soba“, naveo je Milješić, ističući da je
usluga besplatna za sve korisnike.

Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić rekao je da je sve više djece kojima je potrebna ovakva vrsta pomoći i da je dobro što je ovaj projekat realizovan.

„Ovo je najveći korak da pomognemo djeci do obdaništa, osnovne i srednje škole. Prepoznali smo ovu potrebu i znatno ulažemo u ovakvu vrstu investicija“, istakao je Jagodić.

Predsjednik Udruženja za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Rastimo srećno“ Mile Ćebić rekao je da udruženje ima pedesetak članova.

„Želim da zahvalim opštini Rogatica koja je prepoznala ovaj problem i onima koji su to podržali. Ovo je veliki uspjeh za naše udruženje, jer smo do sada išli u druge gradove“, dodao je Ćebić.

Član Udruženja „Rastimo srećno“ Vedrana Sorak ima sina Andriju od pet godina koji je rođen sa srčanom manom.

„Senzorna soba će mnogo koristiti, jer smo do sada morali da idemo u druge gradove. Ovo će mnogo značiti za opuštanje mišića, za osjetljivost na dodir i to će biti dobro za njegovo zdravlje“, istakla je Vedrana Sorak.

Predstavnik UNDP-a Aida Laković Hošo rekla je da je važno da se u projekat uključi šira zajednica.

„Ovaj projekat je predložen kao jedan od prioritetnih u opštini Rogatica“, dodala je Hošo.

Projekat su finansirali UNDP, Vlada Švajcarske i opština Rogatica.

(www.palelive.com/Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare