Otvorena prva likovna kolonija „Art plus“

0

MILIĆI – U Milićima je otvorena prva likovna kolonija „Art plus“, na kojoj će do petka, 8. avgusta, učestvovati 19 likovnih stvaralaca iz Republike Srpske i Srbije. Član organizacionog tima i osnivač kolonije Darko Jurošević rekao je da je ova slikarska smotra organizovana u okviru manifestacije „Avgustovski dani kulture i sporta Milići 2014“, a da će učesnici kolonije raditi teme po ličnom izboru.


„Namjera mi je bila da povežem umjetnike iz regiona koji će raditi i stvarati ovdje u Milićima. Planiramo da radove postavimo u stalnom izložbenom prostoru, koji će biti dodijeljen za tu namjenu“, rekao je sinoć Jurošević novinarima.

Slikar Radovan Mirazović u svijet umjetnosti krenuo je iz Milića. Trenutno živi i radi na relaciji Šabac – Pariz.

Novinarima je rekao da vjeruje da će likovni stvaraoci u Milićima imati dobre uslove za druženje i likovno saborovanje.

„Ova likovna kolonija već ima nešto što druge nemaju. To je jedna nova nada, koja se rađa i niče, u jednom izuzetno nepovoljnom ekonomskom trenutku, ne samo za Republiku Srpsku, Balkan, nego i Evropu“, rekao je Mirazović

Organizaciju kolonije bezrezervno je podržala Kompanija „Boksit“, koja je i ranije bila pokrovitelj i organizator brojnih naučnih, kulturnih i sportskih manifestacija, rekao je novinarima vršilac dužnosti generalnog direktora Kompanije Momir Lazarević.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare