Otvorena prodajna izložba „Zlatne ruke, Zvornik 2017“

0

ZVORNIK – Na gradskom šetalištu u centru Zvornika danas je otvorena jubilarna deseta izložbeno-prodajna manifestacija „Zlatne ruke, Zvornik 2017“, na kojoj je svoje rukotvorine izložilo 25 stvaralaca iz Bijeljine, Srebrenice, Malog Zvornika, LJubovije i grada domaćina.


Manifestaciju je otvorio načelnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti grada Zvornika Milan Cvjetinović, koji je svim izlagačima podijelio crvene ruže.

Direktor Turističke organizacije Zvornik Slavica Andrić rekla je novinarima da je manifestacija „Zlatne ruke, Zvornik 2017“, koja je sastavni dio turističke ponude ovog grada, postala tradicionalna.

Ona je dodala da su izloženi vezeni i heklani radovi, ručno rađeni nakit i narodne nošnje, ukrasni predmeti rađeni dekupaž i drugim tehnikama, te proizvodi od meda i drugi unikatni predmeti.

„Učesnicima manifestacije i svima onima koji se bave izradom rukotvornina, ovakav vid promocije mnogo znači, jer im, osim toga što izlažu svoje proizvode u Suvenirnici Turističke organizacije grada, omogućava da u jednom danu veći broj ljudi vidi ono što rade“, rekla je Andrićeva.

Podsjetivši da je izložba prodajnog karaktera, Andrićeva je rekla da ovakva i slične manifestacije doprinose da se izlagači razmjene ideje, iskustva i nauče neku vještinu.

Ona je ocijenila da je manifestacija značajna i radi očuvanja tradicionalnih i etno-vrijednosti ovog područja, dok istovremeno izložene stvari prestavljaju predmet interesovanja svih onih koji dođu u Zvornik i upoznaju se sa dijelom tradicije ovog kraja.

Organizator ove jednodnevne tradicionalne manifestacije je Turistička organizacija grada Zvornika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare