Otvorena prodajna izložba narodnih rukotvorina

0
Otvorena prodajna izložba narodnih rukotvorina

ZVORNIK – Na gradskom šetalištu u Zvornika otvorena je danas 11. prodajna izložba narodnih rukotvorina “Zlatne ruke Zvornika 2018”, na kojoj je svoje različite proizvode izložilo 25 stvaralaca iz Bijeljine, Ugljevika, Banjaluke i domaćina Zvornika.

Direktor Turističke organizacije grada Zvornika Slavica Andrić rekla je da je manifestacija “Zlatne ruke Zvornika”, koja se održava kao sastavni dio turističke ponude ovog grada, postala tradicionalna.

Ona je dodala da su se izlagači predstavili vezenim i heklanim stvarima, unikatno rađenim nakitom, ukrasnim predmetima, koji su rađeni dekupaž i drugim tehnikama, te ručno rađenim narodnim nošnjama, predmetima sa ikonama, kao i drugim unikatnim stvarima.

“Učesnicima manifestacije i svima onima koji se bave izradom rukotvornina, ovakav vid promocije mnogo znači jer im omogućava da u jednom danu veći broj ljudi vidi ono što rade i naravno kupi nešto”, rekla je Andrićeva.

Podsjetivši da je izložba prodajnog karaktera, Andrićeva je rekla da ovakva i slične manifestacije doprinose da se izlagači sretnu na jednom mjestu, razmjene ideje, iskustva i, naravno, nauče neku vještinu.

Ona je ocijenila da je manifestacija značajna i radi očuvanja tradicionalnih i etno-vrijednosti ovog područja, dok istovremeno izložene stvari prestavljaju predmet interesovanja svih onih koji dođu u Zvornik i upoznaju se o dijelu tradicije ovog kraja.

“Ova manifestacija sama po sebi dovoljno čini za očuvanje tradicije i mislim da smo sve ove prethodne godine uspjeli u tome i da tradiciju jednostavno približimo ljudima, naročito mlađoj populaciji”, rekla je Andrićeva.

Ona je podsjetila da se manifestacija “Zlatne ruke Zvornika” tradicionalno održava početkom juna, ali da je zbog lošeg vremena pomjerena skoro do polovine jula i dodala da mnogi izlagači nisu došli upravo zbog moguće kiše, iako su se prethodno najavli.

Organizator ove jednodnevne tradicionalne manifestacije je Turistička organizacija, a pokrovitelj grad Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments