Otvorena nova zgrada Ekonomskog fakulteta u Palama

0

Novoizgradjenu zgradu Ekonomskog fakulteta svečano su otvorili studenti, upravo oni kojima je ova zgrada bila najneophodnija. Studentski parlament Univerziteta u Istočnom Sarajevu je organizovao cjelokupnu ceremoniju otvaranja nove zgrade Ekonomskog fakulteta, na kojoj su osim predstavnika Univerziteta i fakulteta, prisustvovali studenti sa svih organizacionih jedinica Univerziteta.

Na samom početku, predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Aleksndar Glavaš pozdravio je prisutne riječima:

– Želim vam dobrodošlicu u novu zgradu Ekonomskog fakulteta. Neizmjerno mi je drago zbog toga što će moje kolege i naredne generacije na raspolaganju imati jedan ovakav objekat.

Glavaš je ovom prilikom uručio Plaketu najboljem dekanu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, prof. dr Milanu Tomiću, dekanu Pravnog fakulteta.

– Vi studenti ste naša snaga. Svaki put kada vidim vaše osmjehe, kada vidim vaša mlada lica, vaš entuzijazam, vašu borbu, dobijem snagu da idem dalje, da se borim za vašu bolju budućnost.

Prof. Tomić je na otvaranju govorio i u ime opravdano odsutnog rektora Univerziteta Prof. Novakovića, rekavši prisutnima:

– Kada odem u inostranstvo svi ostanu bez komentara kada pričam o našem Univerzitetu. Ne postoji mnogo Univerziteta koji se prostiru u 10 opština, na toliko kvadratnih kilometara, a da imaju dobru organizaciju kao naš Univerzitet. Nova zgrada nije samo veliki korak za Ekonomski fakultet, nego i za Pravni fakultet. Šest godina smo bratski djelili jednu zgradu, izlazili jedni drugima u susret, konačno ćemo sada na oba fakulteta imati normalne uslove za rad.

Načelnik opštine Pale Slobodan Savić rekao je da je nova zgrada Ekonomskog fakulteta najljepši ukras Pala i da se nada da će saradnja izmedju lokalne zajednice i Fakulteta u budućnosti biti još bolja i kvalitetnija i da će dati mnogobrojne pozitivne rezultate.

Kao domaćin, dekan Ekonomskog fakulteta doc. dr Nikola Gluhović naglasio je da je nova zgrada hram znanja u kojima će stasavati nove generacije mladih ekonomista.

Nakon oficijalnog dijela prisutni su, zajedno sa dekanom Gluhovićem, obišli novu zgradu Ekonomskog fakulteta.

(www.palelive.com / Izvor: ues.rs.ba)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare