Otvorena likovna kolonija

0

MILIĆI – U Milićima je večeras otvorena likovna kolonija, koja je organizovana u okviru „Julsko-avgustovskih dana kulture i sporta“ Kompanije „Boksit“.

Otvarajući manifestaciju koja ima međunarodni karakter, predsjednik Kompanije „Boksit“ Rajko Dukić istakao da je ova firma organizator i finansijer, te da će na koloniji ove godine svoje slikarsko umijeće pokazati 29 umjetnika iz Republike Srpske, Srbije, Slovenije i Rusije.

Dukić je rekao da Kompanija „Boksit“, svjesna važnosti kulture i kulturnog stvaralaštva za pojedinca i zajednicu, skoro od postanka izdvaja značajna sredstva u kulturna dobra, gradeći objekte i ulažući u različite sadržaje kao što su pozorišne i filmske predstave, festivali, umjetničke radionice i izdavačka djelatnost.

„Početkom ove godine formirali smo Kulturno-umjetničko društvo, u čijem će sastavu, osim sekcija iz oblasti narodnog stvaralaštva kao što su folklor, etno i crkvena muzika, raditi i likovna kolonija. Očekujem da će likovna kolonija u Milićima veoma brzo steći međunarodni ugled i biti prepoznatljiva po stvaraocima i njihovim djelima“, rekao je Dukić.

On je dodao da će Kompanija „Boksit“ ove godine od svakog učesnika kolonije otkupiti po jedni sliku, koje će vrednovati i odabrati poseban umjetnički žiri.

Likovna kolonija u Milićima trajaće do 12. avgusta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare