Otvorena jama „Podbraćan“

0

MILIĆI – U Milićima je danas puštena u rad rudarska jama „Podbraćan“ Kompanije „Boksit“ u čiju je izgradnju i rekonstrukciju, uređenje infrastrukture i nabavku opreme ukupno uloženo oko 13.850.000 KM.

Rudarsku jamu su pustili u rad pomoćnik ministra za energetiku, industriju i rudarstvo Republike Srpske Darka Deurić i predsjednik Kompanije „Boksit“ Rajko Dukić.

Deurićeva je istakla da je Kompanija „Boksit“ prepoznala potencijal opštine Milići, u kojoj posluje već decenijama i da uz pozitivne poslovne rezultate konstantno proširuje svoju djelatnost i otvara nove proizvodne pogone.

„Kao i do sada, Vlada Republike Srpske i resorno Ministarstvo će biti i dalje pouzdan partner ovakvom, ali i svim ostalim investitorima kod realizacije novih projekata koji doprinose jačanju privrednih aktivnosti u Srpskoj“, rekla je Deurićeva.

Predsjednik Kompanije „Boksit“ rekao je da u pripremi jamske proizvodnje trenutno radi 18 radnika, a u punom kapacitetu u prvoj fazi radiće 60 rudara.

On je istakao da će povećanjem kapaciteta na projektovanu godišnju proizvodnju od 200.000 tona rude boksita u jamskoj proizvodnji posredno i neposredno biti angažovano oko 150 rudara.

„S obzirom da imamo obezbijeđeno tržište i dugoročne ugovore sa Fabrikom glinice u Zvorniku, s razlogom očekujemo da će proizvodnja u jami `Podbraćan` biti profitabilna i okosnica, ne samo rudarske proizvodnje, nego i Kompanije u cjelini, obezbjeđujući joj poslovnu i tržišnu stabilnost i uslove za investiranje u druge profitabilne programe i projekte“, rekao je Dukić.

Skupu je prisustvovao i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske Stevo Mirjanić, te brojni gosti, poslovni partneri Kompanije i „Boksitovi“ rudari.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare