Otvorena izložba umjetničkih fotografija

0

HAN PIJESAK – U Han Pijesku otvorena je izložba autora Slobodana Krstića iz Bijeljine, a predstavljeno je oko 100 umjetničkih fotografija iz 69 država.

Krstić, koji je predsjednik Asocijacije „Artfoto“, rekao je da je radove poslalo više od 600 autora iz ovih zemalja, te da je ukupno primljeno više od 12.000 umjetničkih fotografija, ali je međunarodni žiri izabrao oko 100 nagrađenih fotografija.

On je naveo da su izloženi neki radovi koji će ostati u svjetskoj antologiji umjetničke fotografije.

Neke od njih, dodao je Krstić, prvi put su izložene sinoć u Han Pijesku, ističući da bi izložba trebalo da postane tradicionalna.

U okviru Asocijacije „Artfoto“ u Han Pijesku je osnovan foto-klub, a uskoro se očekuje da bude otvorena i izložba umjetničkih fotografija autora iz ovoga mjesta .

Direktor Centra za omladinu i sport „Pogled“ iz Han Pijeska Branka Mitrović rekla je da fotografije dodiruju najveću tajnu prirode – ženu, na jedan diskretan i gotovo asocijativan način.

Ona je napomenula da posjetioci na ovim umjetničkim fotografijama mogu pogledati život, crno-bijeli i u boji, te ljepote lica i tijela, ali i pejzaž.

Izložba je otvorena u saradnji sa Centrom „Pogled“, a posjetioci će umjetničke fotogrfije moći pogledati do 15. februara. Generalni pokrovitelji izložbe su Skupština opštine Han Pijesak i Šumsko gazdinstvo „Visočnik“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare