Otvorena izložba učenice Nevene Mirović

0
Otvorena izložba učenice Nevene Mirović

MILIĆI – Samostalnom izložbom likovnih radova učenice sedmog razreda Nevene Mirović, koja je otvorena u holu Osnovne škole „Aleksa Jakšić“ u Milićima, danas je u ovoj obrazovnoj ustanovi obilježen završetak rada likovne sekcije u ovoj školskoj godini.

Profesor likovne kulture Darko Jurošević rekao je novinarima da na kraju svake školske godine u ovoj školi organizuju i izložbu najkreativnijh članova likovne sekcije, kao nagradu za predan rad i ispoljen talenat.

Jurošević je naveo da je na izložbi predstavljeno 18 radova ove mlade umjetnice, koji su nastali tokom školske 2017/2018. godine.

„Slike su rađene u tehnici akvarel, veoma zanimljivoj i zahtjevnoj, naročito za taj uzrast. Nevena je pokazala visok nivo kreativnosti i volje da iskaže svoje likovno umijeće“, istakao je Jurošević.

Mirovićeva je izjavila da inspiraciju nalazi u prirodi i koloritu godišnjih doba.

„Najviše mojih slika nastalo je u jesenjem periodu, kada su boje prirode tople i jake i mislim da su upravo ti radovi meni otvorili put ka ovoj izložbi“, rekla je Mirovićeva.

Direktor škole Jovan Zekić naveo je da uprava škole nastoji da podrži mlade talente koji žele da iskažu kreativnost u slikarstvu i drugim vannastavnim aktivnostima.

Svečanost je uveličala nastupom mlada gitaristkinja Anđela Mišić, učenica osmog razreda ove škole i petog razreda muzičke škole „Vojin Komadina“ u Zvorniku.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments