Otvorena izložba slika koje će biti donirane bolnici

1

Na Ekonomskom fakultetu na Palama večeras je otvorena izložba 30 slika nastalih na humanitarnom sazivu “Art simpozijum Jahorina” koje će biti donirane novom objektu Bolnice u Istočnom Sarajevu.

Izložbu je, povodom krsne slave i Dana opštine – Uspenje Presvete Bogorodice, otvorio načelnik Pala Boško Jugović, koji je istakao da je riječ o vedrim djelima osam umjetnika koja će oplemeniti prostor novog objekta Bolnice, čije se otvaranje očekuje početkom oktobra.

“Cilj je da do otvaranja bolnice imamo ta djela uokvirena i završena”, rekao je Jugović novinarima.

Osnivač i umjetnički rukovodilac “Art simpozijuma Jahorina” Lazo Savić naveo je da je njegova ideja bila za vanredni saziv na kome su nastala likovna djela umjetnika iz Srbije i Republike Srpske.

On je zahvalio opštini Pale koja je podržala saziv, te istakao da je jedina koja se odazvala na zahtjeve za sufinansiranje.

Slikar iz Sarajeva Nada Marinović kaže da je naslikala četiri slike, te da joj je ovaj put motiv maslina čije je stablo dugovječno, što ima simboličnu poruku za bolnicu i pacijente.

U okviru Gospojinskih svečanosti, koje su organizovane povodom slave i Dana opštine, večeras će na Studentskom trgu biti održan koncert beogradske “Riblje čorbe”, a kao predgrupa nastupiće “Bitanga i princeza”.

Obilježavanju Dana opštine i krsne slave – Velike Gospojine danas su prisustvovali i predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, te predstavnici boračkih organizacija, grada Istočno Sarajevo, lokalnih zajednica i političkih partija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments

00:05 je, ali odoh pogledati ako me puste da udjem. 🙂