Otvorena izložba fotografija Slobodana Krstića

0

U Kulturnom centru Pale, u okviru pratećih manifestacija jedanaestog „Festivala frule“, koji počinje večeras, otvorena je izložba pod nazivom „Naše starine“, fotografa iz Bijeljine Slobodana Krstića.

Izložbu fotografija, sinoć je blagoslovio i otvorio protojerej stavrofor u crkvi Uspenija Presvete Bogorodice na Palama Momir Vasiljević, koji je naglasio značaj duhovne veze između tradicionalnog i modernog poimanja svijeta.

Sveštenik Vasiljević rekao je da je fotografija medij koji vjerno odslikava nešto što je jako bitno za život dostojan čovjeka – istinu.

Autor ove izložbe, majstor fotografije Slobodan Krstić, posjetiocima je prenio svoje impresije koje su zabilježene na fotografijama, bilo da se radi o motivima iz pravoslavnih crkava, ljudskih sudbina ili istorijskih spomenika, te o zapisima o životu na selu i netaknutoj prirodi.

U katalogu koji prati ovu izložbu, vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije zapisao je da je svaka od Krstićevih fotografija „ikona vječne ljepote Božije“ i da se u „svakom liku, drvetu i svakoj kapi vode osjeća, čuje i vidi obraz Tvorca“.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=vRVCRu6hAtU}


(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare