Otvorena izložba fotografija „Zvornik nekad i sad“

0

ZVORNIK – U holu zvorničke Osnovne škole „Sveti Sava“ večeras je otvorena izložba fotografija pod nazivom „Zvornik nekad i sad“, autora Zorana Ivanovića, na kojoj je postavljeno 60 fotografija.


Otvarajući izložbu, Ivanović je rekao da je to samo dio iz kolekcije iz minulog i sadašnjeg vremena koju posjeduje.

„Najstarija gravura Zvornika je iz 1724. i 1862. godine. Ima dosta fotografija iz austro-ugarskog perioda, Kraljevine Jugoslavije, doba socijalizma i sadašnjeg vremena“, rekao je Ivanović.

Prema njegovim riječima, ovom izložbom želio je da svaki posjetilac izložbe pravi sam paralelu nekadašnjeg i sadašnjeg izgleda grada.

„I za Zvorničane, koji su odrasli ovdje i koji pamte mnoge detalje iz minulih vremena, prilika je da prave paralelu između bivšeg i sadašnjeg vremena, odnosno da putem fotografija prate razvijanje grada, čije se ime prvi put pominje 1410. godine“, rekao je Ivanović.

Izložba je otvorena u okviru obilježavanja 21. maja – Dana opštine Zvornik.

Prema programu manifestacije, sutra će na platou ispred zgrade „Kasina“ biti održan koncert učenika Osnovne muzičke škole, dok će učenici zvornikih škola učestvovati u gradskoj trci.

Centralni događaj na Dan opštine, u četvrtak, 21. maja, biće Svečana akademija u Domu omladine kada će biti dodijeljena i opštinska priznanja zaslužnim pojedincima, ustanovama, preduzećima i organizacijama.

Istog dana biće upriličeno i otkrivanje „Paletinog“ murala na šetalištu kod Pošte, dok će Pozorište „Aleksandar Joković“ iz LJubovije u Domu omladine izvesti predstavu „Profesionalac“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare