Otvorena izložba fotografija “Zvornik nekad i sad”

0

ZVORNIK – U holu zvorničke Osnovne škole “Sveti Sava” večeras je otvorena izložba fotografija pod nazivom “Zvornik nekad i sad”, autora Zorana Ivanovića, na kojoj je postavljeno 60 fotografija.


Otvarajući izložbu, Ivanović je rekao da je to samo dio iz kolekcije iz minulog i sadašnjeg vremena koju posjeduje.

“Najstarija gravura Zvornika je iz 1724. i 1862. godine. Ima dosta fotografija iz austro-ugarskog perioda, Kraljevine Jugoslavije, doba socijalizma i sadašnjeg vremena”, rekao je Ivanović.

Prema njegovim riječima, ovom izložbom želio je da svaki posjetilac izložbe pravi sam paralelu nekadašnjeg i sadašnjeg izgleda grada.

“I za Zvorničane, koji su odrasli ovdje i koji pamte mnoge detalje iz minulih vremena, prilika je da prave paralelu između bivšeg i sadašnjeg vremena, odnosno da putem fotografija prate razvijanje grada, čije se ime prvi put pominje 1410. godine”, rekao je Ivanović.

Izložba je otvorena u okviru obilježavanja 21. maja – Dana opštine Zvornik.

Prema programu manifestacije, sutra će na platou ispred zgrade “Kasina” biti održan koncert učenika Osnovne muzičke škole, dok će učenici zvornikih škola učestvovati u gradskoj trci.

Centralni događaj na Dan opštine, u četvrtak, 21. maja, biće Svečana akademija u Domu omladine kada će biti dodijeljena i opštinska priznanja zaslužnim pojedincima, ustanovama, preduzećima i organizacijama.

Istog dana biće upriličeno i otkrivanje “Paletinog” murala na šetalištu kod Pošte, dok će Pozorište “Aleksandar Joković” iz LJubovije u Domu omladine izvesti predstavu “Profesionalac”.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments