Otvorena izložba fotografija “Analogija”

0

ZVORNIK – U galeriji zvorničkog Doma omladine otvorena je četvrta samostalna izložba umjetničke fotografije zvorničkog profesora Stanislava Tomića pod nazivom “Analogija”.

Tomić je pojasnio da izložba nosi takav naziv zbog činjenice da su sve fotografije, koje je nazvao grafofotografije, snimljene analognim aparatima.

“Na radovima je prisutna analogija između originalne fotografije i one koja je nastala nakon moje intervencije, kao i analogija između umjetnosti i stvarnosti. S druge strane, ostvarena je analogija sa moralnom i duhovnom poukom, koja se ostvaruje nakon pregledanja fotografija”, rekao je Tomić.

On je dodao da je najviše fotografija nastalo kada je kao osamnaestogodišnjak slikao predjele koje je kasnije dorađivao.

O grafofotografijama Stanislava Tomića govorio je magistar likovne umjetnosti Drago Galić, koji je ocijenio da su radovi pravi primjer savremene umjetnosti, koja se ogleda u kombinaciji više umjetničkih djelovanja.

“Radovi Stanislava Tomića predstavljaju poeziju u fotografiji zbog poruka koje su ispisane uz radove, a na svima se nešto dorađivalo, čime je autor unio i element crteža”, rekao je Galić.

Stanislav Tomić se, osim umjetničkom fotografijom, uspješno bavi i pisanjem aforizama.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments