Otvorena biblioteka za potrebe radno-okupacione terapije

0
OTVORENA BIBLIOTEKA ZA POTREBE RADNO-OKUPACIONE TERAPIJESOKOLAC, 31. JANUARA /SRNA/ - U Zavodu za forenzičku psihijatriju na Sokocu danas je otvorena biblioteka koja za sada raspolaže sa 800 knjiga, koje će koristiti pacijenti ove ustanove u okviru radno-okupacione terapije, rekao je Srni vršilac dužnosti direktora Zavoda Bojan Koprivica.On je ovom prilikom zahvalio Matičnoj biblioteci Istočno Sarajevo, Narodnoj biblioteci Sokolac i Izdavačkoj kući

SOKOLAC – U Zavodu za forenzičku psihijatriju na Sokocu danas je otvorena biblioteka koja za sada raspolaže sa 800 knjiga, koje će koristiti pacijenti ove ustanove u okviru radno-okupacione terapije, rekao je Srni vršilac dužnosti direktora Zavoda Bojan Koprivica.

On je ovom prilikom zahvalio Matičnoj biblioteci Istočno Sarajevo, Narodnoj biblioteci Sokolac i Izdavačkoj kući „Bajbuk“ Sarajevo, koje su donirale knjige neophodne za početak rada ove zavodske biblioteke.

„Otvaranje biblioteke za nas predstavlja veliki napredak u samom početku razvoja radno-okupacione terapije, gdje će pacijenti provoditi dio vremena“, kaže Koprivica.

On je izrazio nadu da će se u najskorije vrijeme u Zavodu forimirati ostali dijelovi radno-okupacione terapije u tri prostorije predviđene za različite oblike terapije, na površini od 200 metara kvadratnih.

Vršilac dužnosti direktora Matične biblioteke Istočno Sarajevo Nataša Trifković ističe da je ova biblioteka najvećim dijelom doprinijela otvaranju biblioteke u okviru Zavoda za forenzičku psihijatriju na Sokocu.

„Od sada će korisnici ove ustanove imati svakodnevno, u okviru radne terapije, mogućnost da koriste raspoloživi knjižni fond, da čitaju i poboljšaju svoje potrebe. Mi smo za tu namjenu poklonili oko 600 knjiga za ovu biblioteku“, kaže Trifkovićeva.

Ona je izrazila nadu da će se svi vidovi saradnje za zaposlenima u biblioteci Zavoda na Sokocu razvijati i dalje.

Direktoru Narodne biblioteke Sokolac Snježani Soldar Madžgalj izuzetno je drago što je ova biblioteka bila u mogućnosti da pomogne u formiranju knjižnog fonda bibliteke Zavoda za forenzičku psihijatriju sa 140 poklon-knjiga.

Ona je uvjerena da je ovo početak uspješne i produktivne saradnje između dvije biblioteke.

„Nadam se da će biti od izuzetne važnosti i svrsihodna svaka od knjiga u terapiji ovih pacijenata, jer znamo svi kakav je njen značaj“, ocijenila je Madžgaljeva.

Ona je istakla da je Narodna bibloteka Sokolac i ranije u više navrata poklanjala knjige bibliotekama na području ove opštine, gdje, osim Narodone, postoji još šest manjih biblioteka.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments