Otvoren treći simpozijum kardiologa

0

JAHORINA – U organizaciji bolnice Kasindo i Udruženja kardiologa Republike Srpske, na Jahorini je danas otvoren dvodnevni Treći simpozijum kardiologa Srpske o temi “Stres i kardiovaskularna reaktivnost”.
“Osim kardiologa iz Republike Srpske i Federacije BiH, u radu simpozijuma na Jahorini učestvuju i kardiolozi iz Srbije, Hrvatske i Slovenije. Glave teme simpozijuma su poremećaj ritma srca i iznenadne smrti kardiovakularnih bolesnika”, izjavio je Srni pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Milan Latinović, koji je i otvorio dvodnevni kardiološki simpozijum.

Latinović je istakao da ovakav skup ima veliki javno-zdravstveni značaj, jer su upravo kardiovaskularne bolesti najčešći uzrok smrtnosti u Republici Srpskoj.

“Akcenat je stavljen i na prevenciju kardiovaskularnih bolesti – dijagnostikovanje, intervenciju i liječenje, a posebna pažnja je posvećena i pitanju rehabilitacije kardiovaskularnih bolesnika”, rekao je Latinović, ukazavši na edukativni sadržaj sipozijuma koji se nudi učesnicima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments