Otvoren šesti košarkaški kup „Grave 2016“

0

U Sportsko-poslovnom centru „Peki“ na Palama svečano je otvoren košarkaški kup „Grave 2016“, na kojem učestvuju ekipe „Partizan“ Beograd, „Gen“ Sarajevo, „Kos“ Sarajevo i košarkaška ekipa „Ol star Evropa“ koja je sastavljena od djece iz Rusije, NJemačke i Francuske koja borave na Jahorini u košarkaškom kampu.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević rekao je večeras na konferenciji za novinare da je ovaj turnir dokaz opredjeljenja opštine Pale da se sport i sportske manifestacije stave u vrh prioriteta djelovanja i opštinske politike.

„Na ovaj način promovišemo sport i našu opštinu kao otvoren grad. Opština Pale uvijek naći snage, volje i mogućnosti da pomogne održavanje ovakvih turnira“, rekao je Kovačević, koji je otvorio kup.

Predstavnik Košarkaškog kluba „Partizan“ Banjaluka Željko Krunić istakao je da turnir traje tri dana, a u četvrtak je svečano zatvaranje i dodjela priznanja i pehara.

Krunić je naglasio da nisu važni samo rezultati već promocija fer-pleja među igračima.

On se nada da će na turniru narednih godina biti prisutni klubovi iz drugih zemalja, a posebno iz Rusije, jer u gostima na Jahorini imaju direktora jedne sportske škole iz Moskve koja je prvi put tu i koja je obećala da će sljedeće godine na „Grave“ kupu učestvovati najmanje dvije ekipe iz te moskovske oblasti.

Predstavnik „Grave osiguranja“ Banjaluka Veselin Petković istakao je da su oni već treću godinu za redom generalni sponzor „Grave“ kupa i da je za njih ova godina značajna jer obilježavaju 15 godina rada, a planiraju i narednih godina da podrže ovaj turnir.

„Naša politika je da pomažemo klubove koji rade sa djecom, jer se tu uz malo sredstava postižu značajni rezultati. Mi želimo da sklonimo djecu sa ulice i da imamo zdravu populaciju“, poručio je Petković i dodao da je ovaj turnir velika promocija opštine Pale i Jahorine, gdje svake godine dođe oko 600 djece na košarkaški kamp „Hipo tri poena“.

Petković ističe da „Grave osiguranje“ provodi još jedan značajan projekat, a to je košarkaška igraonica koja je krenula u Banjaluci i Bijeljini, a za mjesec dana očekuje da se pokrene i na Palama jer tu okupljaju djecu od šest do 10 godina.

Predstavnik Ministarstva civilnih poslova BiH Boris Raljić istakao je da je Ministarstvo u skladu sa svojom budžetskom pozicijom vezano za sport i sportsku kulturu učestvovalo u simboličnom iznosu u organizovanju ovog turnira.

On je čestitao domaćinu, sponzoru i organizatoru jer su našli volje i snage i obezbijedili sredstva da se u ovoj teškoj ekonomskoj situaciji, kada se izgubila zainteresovanost i za vrhunski sport, održi ovaj turnir.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare