Otvoren šahovski turnir „Drinski kup“

0

MILIĆI – Turnir u šahu „Drinski kup“, koji je otvoren danas u Milićima u okviru manifestacije „Julsko-avgustovski dani kulture i sporta Milići 2023“, okupio je osam ekipa iz srednjeg Podrinja u Srbiji i Birča.

Predsjednik Udruženja penzionera Milići Radomir Golić izjavio je novinarima da na turniru učestvuju šahisti iz LJubovije, Bajine Bašte, Loznice, Bratunca, Srebrenice, Zvornika, Vlasenice i Milića.

On je rekao da su 2019. godine sklopili Sporazum o saradnji između regija srednje Podrinje iz Srbije i regije Birač koja se ogleda u razmjeni iskustava i poboljšanju materijalnog položaja penzionera, te u sportskim i kulturnim aktivnostima.

On je rekao da penzioneri organizuju razna druženja, te najavio 9. avgusta 31. druženje penzionera iz Birča, Podrinja, Semberije i Majevice, koje će biti održano u Motelu u Milićima.

„Naša druženja i takmičenja protiču u lijepoj atmosferi, kao što će i današnje koje će pokazati koja ekipa i pojedinac su najbolji u šahu“, dodao je Golić.

Takmičenje je otvorio načelnik Milića Marko Savić koji je rekao da je manifestacija koju su organizovali penzioneri plemenita, dodajući da kroz ovaj turnir igra baštini i čuva.

„Lokalna zajednica je prepoznala značaj manifestacije i finansijski je podržala. Ono što je važno za ove ljude jeste druženje jer je šah plemenita igra. Penzioneri na ovaj način čuvaju tradiciju jer Milići su nekada bili poznati po šahovskim ekipama i dosta ljudi je igralo šah“, rekao je Savić.

Predsjednik Udruženja penzionera opštine Vlasenica Milanko Šargić istakao je da na takmičenju učestvuju tri penzionera iz Vlasenice koji su se plasirali na Republičko takmičenje.

„Održali smo takmičenje u Vlasenici 21. jula gdje je učestvovalo 10 takmičara. Prvo mjesto osvojio je Savo Lalović, drugi je bio Neđo Vidović i treće mjesto je pripalo Velemiru Popoviću. Oni su se plasirali na Republičko takmičenje Udruženja penzionera Republike Srpske, koje će najvjerovatnije biti održano u Tesliću ili na Jahorini“, istakao je Šargić.

Šezdesetosmogodišnja Edita Đorđević iz Bajine Bašte izjavila je novinarima da šah igra od 12 godine, a od kada je u penziji igra za klub penzionera.

„Ovo je divno druženje koje će, vjerujem, proteći u prelijepoj atmosferi“, rekla je Đorđevićeva.

Milan Đunić /83/ iz Loznice danas je najstariji igrač na turniru, a šah igra, kako kaže, cijeli život.

„Bio sam učesnik nekoliko turnira, na kojima sam osvojio zapažena mjesta. Zadovoljstvo mi je što sam danas u našoj Republici Srpskoj i srećan što svojim učešćem mogu da doprinesem ovakvim turnirima“, izjavio je Đunić.

Turnir je organizovalo Udruženje penzionera Milići, a pokrovitelj je opština Milići.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare