Otvoren rekonstruisani put „Kiseljački put – Kiseljak“

0

ZVORNIK – Svečanim presijecanjem vrpce danas su lokalni zvaničnici otvorili rekonstruisani put „Kiseljački put – Kiseljak“.

Ovaj rekonstruisani put svečano su otvorili načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović, predsjednici mjesnih zajednica Kiseljak LJubinko Savić, Trnovica Radivoje Ristanović i Jasenice Miladin Radovanović i većinski vlasnik izvođača puteva „Zvornik putevi“ Savo Erić.

Stevanović je rekao da je opština Zvornik u proteklom periodu s ciljem afirmacije turističkih potencijala banje u Kiseljaku, ali i afirmacije mjesnih zajednica Trnovica, Jasenica i Skočić, realizovala projekte „Rekonstrukcija puta Kiseljački put – Kiseljak“ i „Uređenje izvorišta ljekovite vode u Mjesnoj zajednici Kiseljak“.

Za te projekte izdvojeno je oko 860.000 KM, što je obezbijeđeno kroz prvu emisiju obveznica opštine Zvornik.

„Ovaj put je značajan ne samo za mještane ovih, nego i još nekih mjesnih zajednica koji ga svakodnevno koriste, jer ih povezuje sa magistralnim putem Zvornik – Bijeljina“, istakao je Stevanović.

Navodeći da je ovo jedan od projekata koji ima za cilj da se Banji Kiseljak vrati nekadašnji sjaj i da se u nju ponovo dovedu turisti, Stevanović je rekao da će se pokušati obezbijediti sredstva za izgradnju hostela.

Ristanović i Savić istakli su veliki značaj rekonstrukcije ovog puta, dužine šest kilometara.

„Ovaj put napravljen je prije oko 40 godina i prije rekonstrukcije bio je u jako lošem stanju, izuzetno oštećen. Osim toga što je veza sa magistralnim putem bolja, mi se nadamo da će dobra putna komunikacija doprinijeti i razvoju seoskog turizma“, rekao je Savić.

Put su, prije presijecanja vrpce, osveštali lokalni sveštenici.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare