Otvoren „Ljetni festival kulture i sporta“

0

MILIĆI – U Milićima je večeras otvoren „LJetni festival kulture i sporta“ u okviru kojeg će biti održani Festival foklora i narodnog stvaralaštva pravoslavnih zemalja i Likovna kolonija.
Festival foklora i narodnog stvaralaštva pravoslavnih zemalja biće održan od 8. do 10. jula, a okupiće ansamble iz Bugarske, Rumunije, Grčke, Makedonije, Rusije, Srbije i Republike Srpske, dok je Likovna kolonija planirana u periodu od 1. do 5. avgusta i najavljeno je učešće 20 umjetnika.

U okviru LJetnog festivala biće organizovana i takmičenja regionalnog i međunarodnog nivoa u malom fudbalu, džudou, tenisu, plivanju i košarci.

„LJetni festival kulture i sporta“ održava se u organizaciji Kompanije „Boksit“ pod pokroviteljstvom opštine Milići, „Drina osiguranja“ i preduzeća „Mileks“ iz Milića.

Na otvaranju su nastupili i kamerni hor i folklorni ansambl Kulturno- umjetničkog društva „Boksit“.

Predsjednik Kompanije „Boksit“ Rajko Dukić rekao je da je ova manifestacija organizovana s ciljem da Milićanima i njihovim gostima ponudi bogatije kulturno-sportske i zabavne sadržaje u ljetnim mjesecima.

„Organizujući Festival, sa namjerom da postane tradicionalan, Kompanija `Boksit`, kao društveno odgovorna, iskazuje potrebu i namjeru da kroz vlastiti i permanentni razvoj ulaže značajna sredstva i u društvenu nadgradnju, kao što su obrazovanje, zdravstvo, kultura i sport“, naglasio je Dukić.

Dukić je istakao da je „Boksit“ kao nosilac sveukupnog razvoja opštine i regije bio i biće primjer kako se prirodna dobra valorizuju u druga, za potrebe zaposlenih i zajednice.

„Sveukupno se očekuje dolazak više od 1.000 učesnika i takmičara. Predviđeni nagradi fond manifestacije je 60.000 evra, a planirani troškovi su oko 50.000 evra“, rekao je Dukić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare