Otvoren prvi međunarodni džiu-džicu turnir

1

Na Palama je u subotu otvoren prvi međunarodni džiu-džicu turnir “Trofej Jaforina, Pale open 2018” koji je okupio 14 klubova i oko 200 takmičara iz šest zemalja.

Sportski direktor džiu-džicu kluba “Jahorina” Dejan Jerkić rekao je da klub postoji samo dvije godine i da su počeci bili teški, ali da su danas dokazali da se rad i trud uložen u klub ipak isplatio.

“Po prvi put organizujemo turnir tako da se stvorila želja da napravimo prvenstvo ovakvog karaktera, kako bi naši sugrađani vidjeli šta radimo”, rekao je Jerkić.

On je dodao da je parola kluba “Svako dijete više u sali, jedno dijete manje na ulici”, te pozvao mlađe naraštaje da im se pridruže.

“Težimo da povećamo brojnost i omasovimo džiu-džicu kao sport koji je plemenita borilačka vještina, a koja se sastoji iz tri kompleksne borilačke vještine, a to su karate, džudo i aikido”, naveo je Jerkić.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da su takmičari došli iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i BiH, te zahvalio organizatorima koji su uspjeli sve da organizuju.

Jugović je naglasio da će takmičenje prerasti u tradiciju jer je džiu-džicu sport koji utiče na pravilan rast i razvoj djece.

Turnir se održava u Sportsko-poslovnom centru “Pale”, čiji organizatori su džiu-džicu klub “Jahorina” i DŽiu-džicu savez Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments

Čestitke na odličnoj organizaciji. A kod parole kluba bi mogli komotno dodati i to, dok je sali nije za ekranom nekog od ovih savremenih sokoćala,