Otvoren omladinski centar

0

VLASENICA – U Vlasenici je danas otvoren Omladinski centar „Altruist“, u čije opremanje je uloženo 38.000 KM, s ciljem da mladi imaju prostor za kreativno provođenje slobodnog vremena i stiču vještine koje su važne u 21. vijeku.

Idejni tvorac Omladinskog centra „Altruist“ i predsjednik Komisije za mlade u opštini Vlasenica Goran Đurić rekao je na svečanom otvaranju da je ovakav prostor bio neophodan mladima u ovoj lokalnoj zajednici.

Đurić je istakao da je Vlasenica uz pomoć Internacionalne organizacije za migracije /IOM/, kroz projekat BHRI, i USAID-a, kao finansijera, dobila mjesto koje će biti omiljeno mladima.

„Mladima su na raspolaganju stoni tenis, bilijar, mini-fudbal i još mnogo različitih društvenih igara, tako da sam siguran da će slobodno vrijeme provoditi na kreativan način“, izjavio je Đurić novinarima.

Danas je potpisan i Memorandum o saradnji sa vlaseničkim Srednjoškolskim centrom /SŠC/ „Milorad Vlačić“ i Osnovnom školom /OŠ/ „Vuk Karadžić“, nakon čega su direktori tih obrazovnih ustanova izrazili zadovoljstvo što će učenici imati adekvatan prostor za učenje i razonodu.

Direktor Osnovne škole Danka Milić Kezunović izjavila je da će u Omladinskom centru učenici moći da steknu vještine koje su važne u 21. vijeku.

„Prostorije ćemo koristiti i kroz časove odjeljenjske zajednice, radionice za pomoć učenicima mimo škole, kao i za talentovane đake, jer mi često zapostavljamo nadarene učenike i ovo je odličan način da oni izbruse svoje vještine“, izjavila je Kezunovićeva.

Direktor vlaseničkog SŠC-a „Milorad Vlačić“ Pajisija Petrović izjavio je da je potpisivanje memoranduma nastavak saradnje koju su škola i Omladinski centar ranije započeli.

„Ovaj prostor đaci će koristiti na najbolji način, bez dima i alkohola, kad god imaju slobodnog vremena, a djeca koja imaju poteškoće u učenju mogu u svakom trenutku ovdje da se obrate“, naveo je Petrović.

Predsjednik Udruženja „Altruist“ Tatjana Savić izjavila je novinarima da je za odrastanje mladih bitno da imaju mjesto gdje će na kreativan način moći da provode svoje vrijeme.

„Nadam se da će mladi rado posjećivati ovo mjesto i uživati u našim sadržajima, jer će, osim neformalnih radionica, biti organizovano mnoštvo različitih kulturnih dešavanja. Najvažnije kod otvaranja ovog centra jeste zapošljavanje mladih“, rekla je Savićeva.

Bivši predsjednik Savjeta učenika u vlaseničkom srednjoškolskom centru Uroš Maksimović vjeruje da će lakše realizovati pojedine projekte i aktivnosti koje će poboljšati društveni život mladih.

„Do sada smo za različite projekte morali da se nalazimo po bučnim kafićima ili po kućama, a sada imamo mjesto gdje ćemo na miru moći da razmjenjujemo i realizujemo svoje ideje“, izjavio je Maksimović.

Nosilac projekta je vlaseničko Udruženje građana „Altruist“, a prostor Omladinskog centra nalazi se u zgradi stare Robne kuće u prostoru od 160 metara kvadratnih.

Otvaranju Omladinskog centra, osim opštinskih zvaničnika i donatora, prisustvovali su i predstavnici javnih preduzeća i ustanova sa područja Vlasenice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments