Otvoren novi administrativni centar

0

ISTOČNO SARAJEVO – Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija i šest načelnika opština u sastavu grada danas su, povodom proslave gradske krsne slave Svetog Petra Sarajevskog, svečano otvorili gradski Administrativni centar.

Proslava krsne slave počela je jutros Svetom liturgijom u hramu Svetog Petra Sarajevskog u Vojkovićima.

Samardžija je istakao da je grad u završetak zgrade “Telekoma”, koju je Vlada Republike Srpske dodijelila na trajno korištenje Skupštini grada, uložio 1.100.000 KM vlastitih sredstava i oko četiri miliona KM kredita.

On je zahvalio Vladi Republike Srpske, jer će sada u ovoj zgradi na jednom mjestu biti sve gradske službe, što će omogućiti kvalitetniji rad.

“Već 20 godina građani Istočnog Sarajeva čekaju na ovakav objekat”, rekao je Samardžija i podsjetio da je gradnja trajala tri godine i da objekat ima oko 2.800 metara kvadratnih površine, od čega će oko 2.000 metara kvadratnih koristiti grad.

On kaže da će ovde biti smješteni Kabinet predsjednika Republike Srpske, Gradska razvojna agencije i Vatrogasna brigada grada, dok će dio zgrade biti namijenjen za komercijalne svrhe.

Samardžija je naglasio da je već 200 metara kvadratnih izdato Sber banci i da je time obezbijeđen znatan dio sredstava za vraćanje kredita u narednih 10 godina, a godišnji anuitet je oko 500.000 KM.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva je pozvao građane na saradnju i čestitao im gradsku krsnu slavu – Svetog Petra Sarajevskog.

Samardžija je danas sa gradonačelnikom Kruševca Bratislavom Gašićem potpisao Protokol o saradnji, čime su najavili realizaciju značajnih projekata.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva je rekao da je ovo uzvratna posjeta i da su se prilikom nedavnog boravka u Kruševcu upoznali o privrednim potencijalima ovog grada.

On je naglasio da ovaj protokol neće biti samo mrtvo slovo na papiru, te se nada da će dva grada zajednički pokrenuti niz projekata.

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić istakao je da se sa mnogo rada i zalaganja svih političkih subjekata u Srbiji i Republici Srpskoj može doći do jednog cilja, a to je da bude otvoreno što više radnih mjesta i da se vrati privreda na mjesto koje joj pripada u Evropi.

“Srbi su pošten i vrijedan narod. Mislim da i ova saradnja može da donese rezultate”, rekao je Gašić i dodao da su danas sa njim u Istočnom Sarajevu i predstavnici firmi iz Kruševca u želji da ostvare privrednu saradnju dva grada.

On je najavio da će danas na Sokocu, u saradnji sa lokalnom samoupravom, vratiti u funkciju predstavništvo firme “FAM”.

Gašić je podsjetio da su u Kruševcu uveli i sistem elektronskog poslovanja, što je omogućilo da se građevinska dozvola dobije za 15 dana, a grad Istočno Sarajevo je sa novim objektom Administrativnog centra spreman za takvu aktivnost.

U restoranu “Kula” organizovano je lomljenje slavskog kolača i priređen slavski ručak.

Slavskim svečanostima u Istočnom Sarajevu danas su prisustvovali predstavnici ambasada u BiH, političkog, javnog i kulturnog i sportskog života Republike Srpske i BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments