Na Gradskoj pijaci na Palama večeras je otvoren „Noćni market“ povodom krsne slave i Dana opštine – Velike Gospojine.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izjavio je novinarima da je ovo prvi „Noćni market“ koji je organizovan na Gradskoj pijaci zbog njenog višestrukog značaja.

On kaže da je važno da na ovoj pijaci bude plasirana domaća roba.

„Pijaca je zaživjela i to je ono što sve nas raduje. Opština to podržava i nastojaće da i u budućnosti putem podsticaja i zakupom tezgi pomogne proizvođačima“, rekao je Jugović.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković rekao je da je zadovoljan što je otvaranjem Gradske pijace obezbjeđeno mnogo radnih mjesta.

On kaže da će Grad nastaviti da podržava ovakve i slične projekte, jer privrednici zaslužuju svako poštovanje i podršku.

Upravnik Gradske pijace Nemanja Vučetić rekao je ovo prvi „Noćni market“ ne samo na Palama, nego i u cijeloj BiH.

„Veliki je značaj ove manifestacije zato što su pijace velike atrakcije u svim gradovima širom svijeta, pa i kod nas. Ovo je prilika da se svi lokalni poljoprivrednici, proizvođači nakita i dizajneri predstave na jednom mjestu“, rekao je Vučetić.

On kaže da će se truditi da ova manifestacija postane tradicionala, a u planu je organizacija i zimskih noćnih marketa kako bi bila obogaćena turistička ponuda kako na Palama, tako i na Jahorini.

Direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo Igor Tošić rekao je da je „Noćni market“ jedinstvena manifestacija u ovoj regiji koja promoviše opštinu Pale, Jahorinu i Grad Istočno Sarajevo.

On ističe da je ova manifestacija zaokružila ogromnu ponudu koja je upotpunjena sa domaćim proizvodima.

(www.palelive.com / Srna)