Otvoren Međunarodni sajam poljoprivrede i turizma “Pale 2013”

0

Na Palama je danas otvoren Drugi međunarodni sajam poljoprivrede i turizma na kome je proizvode predstavilo oko 60 izlagača iz BiH i zemalja okruženja.


Sajam je otvorila pomoćnik ministra trgovine i turizma Republike Srpske Aleksandra Trifković, koja je istakla da je ova manifestacija prilika da se na jednom mjestu okupe poljoprivredni proizvođači i turistički radnici kako bi prezentovali svoje proizvode, a samim tim i unaprijedili turističku ponudu Srpske.

Ona je istakla da Ministarstvo trgovine i turizma Srpske podržava projekte kojima se podstiče privredni razvoj, kao i unapređenje turističke ponude Republike Srpske.

Prema njenim riječima, sajmovi su dobre prilike da se promovišu poljoprivredni proizvođači na domaćem, a i na tržištu regiona.

Direktor Sajma Petar Marinković rekao je da je ove godine na sajmu ponuda daleko kvalitetnija nego prošle godine.

Osim proizvođača hrane, organske hrane i ljekovitog bilja, kaže Marinković, na sajmu će se predstaviti i proizvođači opreme za farme, poljoprivredne mehanizacije i sadnog bilja.

Marinković je naglasio da su svoju ponudu predstavili i turistički radnici. “Ako kroz turizam ne plasiramo vlastite proizvode i ne zapošljavamo lokalno stanovništvo taj turizam nema perspektivu”, rekao je Marinković.

Vinka Mićić, direktor Područne privredne komore Istočno Sarajevo, koja je suorganizator sajma, kaže da su sajmovi prilika za razmjenu iskustva i mišljenja, kao i za sklapanje novih poslova.

“Promocija turizma Sarajevsko-romanijske regije, ali i svih privrednih grana koje se vežu za turizam, jedna je od značajnijih zadataka Područne privredne komore Istočno Sarajevo”, istakla je Mićićeva.

Portparol Olimpijskog centra Jahorina Zorica Jovanović rekla je da Centar svake godine isprati sve sajmove s ciljem promocije turizma na ovim prostorima.

Ona je najavila da će 12. decembra na Jahorini biti svečano otvorena turistička sezona, te dodala da cijena ski pasa u pretprodaji košta 270 KM za djecu i 450 KM za odrasle.

Organizator sajma su nevladina organizacija “Novi biznis” Pale i Područna privredna komora istočno Sarajevo.

Sajam je podržao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/sajam-poljoprivrede-turizma-pale-2013/] width=[54] height=[54] title=[Otvoren Međunarodni sajam poljoprivrede i turizma “Pale 2013”] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments