Otvoren lokalni volonterski servis

0

ZVORNIK – U Zvorniku je danas otvoren Lokalni volonterski servis koji je zamišljen kao struktura koja bi na efikasan način povezivala osobe zainteresovane za volontiranje sa organizacijama i institucijama kojima je pomoć volontera potrebna. Koordinator Lokalnog volonterskog servisa Ognjen Domuz rekao je da će Servis raditi u Domu omladine u prostorijama Zvorničkog urbanog udruženja mladih.

„Ideja je da se stvori jedinstven servis koji će raditi na regrutovanju i edukaciji volontera za razne akcije“, kaže Domuz.

Domuz je rekao da je i sam volonter već tri i po godine, naglasivši da se mora raditi na podizanju svijesti kod građana o značaju volontiranja i zbližavanja ljudi.

Predstavnica Omladinskog komunikativnog centra iz Banjaluke Milijana Niškanović istakla je da je Centar od 2005. godine uspostavio 18 volonterskih servisa u BiH, te da će, osim u Zvorniku, oformiti još pet volonterskih servisa u narednih mjesec dana.

„Svi ovi servisi su okupljeni u mrežu `Volontiram` sa ciljem da promovišu volontiranje u svojim lokalnim zajednicama i da kreiraju volonterske programe u skladu sa potrebama građana tih zajednica, ali i institucija i interesnih grupa kojima volonterske akcije mogu da budu od koristi“, rekla je na otvaranju Niškanovićeva.

Projekat sufinansiraju EU i Međunarodni centar „Ulof Palme“ iz Švedske. Nosilac projekta u BiH je Omladinski komunikativni centar iz Banjaluke kojima je u Zvorniku partner Multimedijalni centar mladih i koji je podržala opština.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare