Otvoren Internacionalni simpozijum o ehokardiografiji

0

Internacionalni simpozijum o ehokardiografiji na kojem će biti predstavljena najnovija naučna saznanja u kardiologiji i kardiovaskularnoj dijagnostici otvoren je večeras na Jahorini uz prisustvo ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragana Bogdanića.


Član Organizacionog komiteta simpozijuma Snježana Kešelj izjavila je Srni da je Bogdanić u prigodnom obraćanju istakao značaj održavanja ovakvih skupova za razmjenu iskustava i primjenu novih naučnih saznanja u ovoj oblasti.

Ona je navela da će na ovom trodnevnom eminentnom skupu biti predstavljena saznanja i iskustva najpoznatijih eksperata u oblasti kardiologije iz Republike Srpske, BiH, okruženja, Evrope i svijeta.

„Praktično, biće razmatrana srčana oboljenja od prednatalnih urođenih srčanih mana, stečenih mana srca, zatim koronarna i hemijska oboljenja srca, miokarditis, kardiomiopatija, akutna stanja u kardiologiji, disekcija aorte i ostalo“, dodala je Kešeljeva.

Nakon otvaranja simpozijuma obrađena je tema „Koronarna bolest: Od igračke za patofiziološka ispitivanja do kliničke primjene“.

Organizator simpozijuma je Udruženje kardiologa Republike Srpske – Radna grupa za ehokardiografiju, a pokrovitelj Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare