Otvoren festival dječijeg pozorišta “Zvono”

0

ZVORNIK – U zvorničkom Domu omladine danas je otvoren Drugi međunarodni festival dječijeg pozorišta “Zvono”, na kojem učestvuju pozorišta iz Republike Srpske i Srbije.

Festival je otvorio načelnik za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti opštine Zvornik Milan Cvjetinović, koji je istakao da će mlađa publika imati priliku da vidi interesantne predstave.

“Ovo je i svojevrsna posjeta drugih pozorišta našem pozorištu, koje godinama gostuje u drugim gradovima i osvaja nagrade”, rekao je Cvjetinović i izrazio nadu da će festival postati tradicionalan.

Organzizator ovog festivala i upravnik Zvorničkog dramskog pozorišta Božica Ostojić rekla je novinarima da na festivalu učestvuju dječija pozorišta iz Bačke Palanke, Bajine Bašte, Smederevske Palanke, Jagodine, Mrkonjić Grada i Zvornika.

Ona je podsjetila da je festival takmičarskog karaktera i najavila dodjelu nagrada “Zvona” za najbolju predstavu, režiju, scenski govor, te najbolju glumicu i glumca.

Festival će otvoriti Zvorničko dramsko pozorište sa predstavom “Začarana princeza” u režiji Božice Ostojić, a po tekstu Tode Nikoletića.

Na završnoj večeri festivala u petak, 5. decembra, gost će biti dječiji pisac Tode Nikoletić, nakon čega će biti proglašeni najbolji i uručene nagrade.

Na festivalu, čiji je pokrovitelj opština Zvornik, biće izvedeno pet pozoriših predstava.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments