Otvoren DŽudo turnir „Zvornik open 2022“

0

ZVORNIK – U Zvorniku je danas otvoren Četvrti međunarodni džudo turnir „Zvornik open 2022“, na kojem učestvuje 55 klubova sa oko 700 takmičara iz Srbije, Crne Gore, Federacije BiH i Republike Srpske.

U muškoj i ženskoj konkurenciji takmičiće se poletarci i poletarke, pioniri i pionirke, kadeti i kadetkinje.

DŽudo turnir je otvorio zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović, poželjevši takmičarima da u fer-borbama prikažu odlične rezultate, a sudijama pravedno suđenje.

Ivanović je napomenuo da grad Zvornik izdvaja značajna sredstva za razvoj sporta i sportskih kolektiva, a da zvorniki sportisti osvajaju značajne rezultate na regionalnim i međunarodnim takmičenjima.

Direktor DŽudo kluba „Srpski soko“ iz Zvornika Dragan Božović naveo je da su na turnir došli kvalitetni takmičari, kao i treneri iz Srbije, Crne Gore, Federacije BiH i Republike Srpske, koji u svojim klubovima imaju vrhunske šampione.

On očekuje da će ovo biti prilika za takmičare da iskažu svoje kvalitete u džudo borbama.

Trener DŽudo kluba „Akademik“ iz Nikšića i džudo reprezentacije Crne Gore Marniko Đurđevac naglasio je da je organizacija na veoma kvalitetnom nivou, što potvrđuje i broj takmičara, kojima je poželio fer i korektne borbe.

Đurđevac je rekao da je na ovaj turnir doveo mlađe sportiste uzrasta poletaraca, pionira i kadeta da se ogledaju u borbama i provjere vlastiti kvalitet budući da su tu veoma kvalitetni džudisti.

Profesor džudo sporta i vlasnik Akademije džudo sporta u Starčevu kod Pančeva Miroslav Jočić istakao je da su ovakvi turniri izuzetno dobri zbog uzajamne razmjene iskustava i saznanja, što je veoma značajno u sportu.

Jočić, nekadašnji višestruki šampion Jugoslavije, prvak Balkana, osvajač bronzane medalje na Evropskom prvenstvu i učesnik Olimpijskih igara u Barseloni, ocijenio je da je DŽudo turnir u Zvorniku dobro osmišljen i organizovan, sa mnogo kvalitetnih učesnika.

On je naveo da saradnja sa DŽudo klubom „Srpski soko“, koja se ogleda u nekoliko aspekata, daje odlične rezultate.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare